Velp

Expositie Anook Cléonne in Kunstkerkje Velp

'De Blauwe Uren zijn een rode draad in mijn werk'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - Anook Cléonne opende zondagmiddag 27 mei haar expositie in Kunstkerkje Velp in een gesprek met Frederique Bijl, de voorzitter van Kunst in het Kerkje. Hieruit bleek Anook een gedreven persoon te zijn, die via haar eigen worstelingen in het leven een ontwikkeling doormaakt in haar kunstuitingen. Van een in zichzelf gekeerd persoon, kijkend naar anderen, ontwikkelde zij zich meer naar een extrovert kunstenaar, die vanuit haar innerlijke kracht en herinneringen naar buiten straalt.

Waren het eerst ingetogen, minder kleurrijke landschappen met verhalen van die anderen die Anook observeerde, nu zijn het grote kleurrijkere werken met figuren en personen, waarmee zij beelden uit haar eigen verleden, vanuit haar eigen innerlijke kracht de wereld in strooit. Haar schilderijen vertellen een verhaal, neem de tijd om dat verhaal in haar werk te ontdekken.

Anook Cléonne is een internationaal opererende kunstenaar, waarmee Stichting Kunst in het Kerkje trots is haar in huis te hebben kunnen halen. Eerder exposeerde zij in Berlijn, Kopenhagen, Rome en vele andere plaatsen in Nederland en andere landen. Werken waarin haar ontwikkeling te zien zijn, hangen nu in het Kunstkerkje in Velp. Bezoekers zijn nog welkom tot en met zondag 10 juni. De expositie is open op zaterdagen en zondagen van 11 tot 17 uur. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties