Velp

Lezing en film over waterdier bij IVN Grave

De bever: knuffeldier, lastpak of toch iets anders?

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - IVN Grave geeft donderdag 14 februari om 20 uur een lezing over bevers. Willy de Koning uit Sittard, beverkenner bij uitstek, komt vertellen over deze waterdieren. Tevens wordt de door haar gemaakte documentaire Bevers in Nederland vertoond. De avond vindt plaats in Het Buitenhuis aan de Beukenlaan 8 in Velp.

Bevers in het water. (foto: Willy de Koning)

Al sinds 2007 volgt en filmt De Koning bevers. Veelal in Limburg, maar ook in bijvoorbeeld de Biesbosch. Uit de enorme hoeveelheid beeldmateriaal en opgedane kennis heeft ze een documentaire samengesteld met een compleet en actueel verhaal over het leven van de bever. Dat is af en toe heel verrassend, zelfs voor de kenners. Allerlei beelden zijn te zien van bijvoorbeeld knagende en stoeiende bevers, bevers die een geurmerk maken, aandoenlijke geluidjes van jonge bevertjes vanuit een burcht, knuffelpartijtjes en bevers die op hun gemak hun vacht verzorgen.

Tijdens de lezing gaat De Koning in op de leefwijze van de bever, de uiterlijke kenmerken, de vele soorten sporen die het dier achterlaat, de leefomgeving, zijn aanpassingsvermogen en de invloed van de bever op zijn omgeving. Verder neemt ze tal van beverattributen mee, zoals een jas van beverbont, bevertanden, een beverschedel, beverknuffels en beverkeutels. De Koning neemt ruim de tijd voor het beantwoorden van vragen en gaat in op de huidige discussies over bevers die overlast veroorzaken.

Aanmelden
Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden bij Lia Lobel. Telefonisch op 0486-475388 of via lobelia@home.nl. De kosten voor deelname aan de beveravond zijn 3 euro.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties