Velp

Zondagmiddag 28 januari in Kunstkerkje Velp

Concert klassieke muziek: Seldom Sene met ‘El Aire Se Serena’

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

VELP - Op zondagmiddag 28 januari brengt het blokfluitkwartet Seldom Sene het programma ‘El aire se serena’ (‘de lucht wordt sereen’) ten gehore in het Kunstkerkje in Velp. Het concert begint om 14.30 uur en plaatsen reserveren kunt u tot zaterdag 27 januari 24 uur via www.kunstinhetkerkje.nl. 

Muziek uit Spaanse paleizen en kathedralen van de 16de eeuw
Het Nederlandse blokfluitkwintet Seldom Sene speelt in ‘El aire se serena’ Spaanse muziek van paleizen en kathedralen van de 16de eeuw. Zo klinkt de delicate melancholie in de melodieuze Maria-motetten van Lobo, Guerrero en Victoria. Het Spaanse vuur wordt niet alleen onthuld met de virtuositeit en speelse stijl van bijvoorbeeld Antonio de Cabezón. Zijn glossada's zijn rijk versierde versies van zeer bekende chansons, zoals ‘Susanne un jour’. Maar ook in een set virtuoze dansen, allemaal gebaseerd op het thema La Spagna. De zangstem was in het zestiende-eeuwse Spanje het ultieme voorbeeld voor welk instrument dan ook. Van oorspronkelijk vocale werken werden vaak zeer virtuoze bewerkingen gemaakt voor instrumentgroepen.

50 verschillende blokfluiten
Seldom Sene gebruikt een verzameling van tegen de 50 verschillende blokfluiten en zal tijdens het concert uitleg geven over de instrumenten en het repertoire. De blokfluiten zullen in Kunstkerkje klinken als een orgel. De juiste locatie voor dit soort muziek.

In de prijzen
Sedom Sene ontving inmiddels meerdere (inter)nationale prijzen. 2017 sloten zij af met de prijs van concertzender Nederland met dé BachCD van 2017 met hun cd met de Goldberg Variaties. In 2014 won Seldom Sene de eerste prijs bij het Internationaal Van Wassenaer Concours.

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties