Velp

Blaaskapel De Deurdouwers waarborgt muziek in Velp

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - Medio februari werd bekend dat Muziekvereniging Velp ophoudt te bestaan. De activiteiten zijn gestopt en de opheffing is in gang gezet. Daarmee dreigt ook een einde te komen aan de muzikaliteit in het dorp, maar niet als het aan blaaskapel De Deurdouwers ligt. Zij 'douwen deur'. De club is nog steeds volop actief met muziek maken. De jeugd heeft zeker een plek binnen hun gelederen.

Leerlingen Ilse van der Venne en Anne van de Wiel op klarinet.

De Deurdouwers zijn niet alleen met carnaval te horen, al jaren verzorgen de leden de muziek in de Velpse kerk op tweede kerstdag. Door het jaar heen geven ze diverse optredens om hun muzikale kunsten ten gehore te brengen.

Jeugdige muzikanten
Ook de jeugd heeft bij De Deurdouwers een toekomst. Op dit moment heeft de vereniging tien jeugdleden die elke week met veel plezier hun lessen volgen en met diverse optredens gewoon mee mogen doen. Tevens verzorgen enkele leden al diverse jaren de muzieklessen op basisschool St. Jozef om zo de jeugd op te leiden. Zo zijn er al diverse leerlingen doorgestroomd om niet enkel lessen te volgen, maar ook daadwerkelijk mee te spelen tijdens repetities en optredens.

Belangstelling om bij De Deurdouwers aan te sluiten? Neem contact op met de vereniging via info@dedeurdouwersvelp.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties