Velp

Cello en accordeon

Belgisch duo Belem in Kunstkerkje Velp

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - Kunst in het Kerkje heeft zondag 26 januari twee Belgische muzikanten op haar podium. Dit zijn Didier Laloy en Kathy Adam. Twee jaar geleden creëerden zij Belem, een atypisch duo met diatonische accordeon en cello. Ze kennen elkaar al lang, hebben in heel Europa opgetreden met de groep Panta Rhei en hebben het podium gedeeld bij vele andere gelegenheden. Ook hebben ze ieder een eigen muzikaal verleden solo en in andere gezelschapen.

Als duo brengen Laloy en Adam een frisse, eigentijdse benadering van een melange van gevestigde muzikale tradities. Decennia lang hadden ze het idee besproken om te experimenteren met een nieuw type kamermuziek die hun gedeelde en gescheiden muzikale klankwerelden en levenservaringen zou inkapselen. Belem vangt een nieuwe sound en spirit voor de 21ste eeuw met respect voor zijn folk, tango en klassieke roots.
Het resultaat is zowel reflecterend als gespannen, sensueel en sterk ritmisch, melancholisch en snel, spontaan en overwogen. De charismatische fysieke aanwezigheid van het duo, gecombineerd met zijn unieke muzikale stijl, trekt zijn publiek aan en neemt hen mee op een magische, muzikale reis.

De huidige expositie van Eefje Twillert wordt dat weekend beëindigd. Het concert begint zondag 26 januari om 14.30 uur. Plaatsen à 16 euro zijn te reserveren via www.kunstinhetkerkje.nl. Het Kunstkerkje vind je aan de Pastoor Loefsweg 1 in Velp.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties