Velp

Beleef de magie van het lichtlabyrint in Velp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP - Het Emmausklooster in Velp bezit sinds kort in zijn binnentuin een schitterend labyrint. "’s Avonds, wanneer het donker wordt, gebeurt er iets magisch. Dan steken we de kaarsjes aan en gaan we onderweg in het lichtlabyrint", vertelt Mark van der Linden van Avant Spirit.

"Het labyrint is één weg die naar binnen kronkelt en daarna weer terug naar buiten. Je vindt altijd je weg en je kunt nooit fout lopen. Je bent altijd waar je moet zijn en als je je daaraan over kunt geven, kun je met meer vertrouwen en rust je levenspad bewandelen, je komt er toch wel. Sterker nog, je bent er al."

Het labyrint is al heel oud en komt in veel culturen voor. Zo kom je ze nog vaak tegen op straten en pleinen en in kerken, zoals de meest beroemde die ligt in de kerk van Chartres. "Het heeft iets magisch om een labyrint te lopen. Eenmaal in liefdevolle aandacht onderweg ontvang je nieuwe inzichten en antwoorden. De verschillende wendingen die een labyrint heeft komen overeen met de verwachte en onverwachte wendingen in ons leven."

Programma
Avant Spirit heeft een speciaal programma samengesteld rond het lichtlabyrint. Van der Linden: "Met behulp van diverse meditaties, schrijf- en bewegingsoefeningen werken we toe naar het lopen van het lichtlabyrint. Je ontvangt uitleg over hoe je het labyrint op verschillende manieren kunt lopen en brengt wensen in kaart. Met elkaar bouwen we het lichtlabyrint op, steken we zo’n 250 kaarsjes aan en gaan we lopen. We sluiten de dag af met een schrijfoefening waarin we onze ervaringen kunnen delen."

Meedoen aan het programma kan op zaterdag 29 februari (13.30–22.15 uur) en zaterdag 21 maart (13.30–22.15 uur). Op zaterdag 25 en zondag 26 april is er een 'tweedaagse'. Het programma wordt dan uitgebreid met een overnachting en duurt van 25 april 13.30 uur tot 26 april 16 uur. Kosten eendaags programma: 75 euro (inclusief koffie, thee en diner). Kosten 'tweedaagse': 150 euro inclusief overnachting, diner, ontbijt, lunch, koffie en thee. Aanmelden kan via welkom@durvenzijn.nu.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties