Velp

Organisatie zoekt nieuw bestuur

Ambacht Centrum Grave gaat volgende fase in

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

VELP - Het Ambacht Centrum Grave, gevestigd in het Rode Nonnenklooster in Velp, voorziet in het bij elkaar brengen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vrijwilligers en mensen met kennis en expertise binnen een bepaald vakgebied. Dit streven ze al drie jaar na en hierbij maken ze gebruik van de ruimtes en de tuinen die beschikbaar zijn gesteld door de eigenaren van het Rode Nonnenklooster.

In de afgelopen jaren zijn de initiatieven van het Ambacht Centrum gegroeid. “Waar we begonnen met het onderhoud van de (moes-)tuinen, zijn we inmiddels zover dat we een klein winkeltje hebben dat elke zondag open is", zegt voorzitter Jochem Jacobs. "Daar kunnen verse producten gekocht worden. Tevens maken we vogelhuisjes van gebruikte materialen zoals hout en lijsteen, hebben we afspraken gemaakt met kringloopwinkels om samen oude producten nieuw leven in te blazen en ga zo maar door. We zijn in het afgelopen anderhalf jaar naar meer dan 35 vrijwilligers gegroeid. Het Ambacht Centrum steeft naar een laagdrempelig, rustige en gemoedelijke werk- en omgangssfeer waar iedereen kan komen die een bijdrage wil leveren of die juist tot rust wil komen. De tuinen zorgen voor een heerlijk kalmerende sfeer. Dat in combinatie met het doen van werkzaamheden die je leuk vindt, maakt dat het Ambacht Centrum een waardevolle plek is om aan bij te willen dragen."

Positieve groei
Het bestuur van het Ambacht Centrum ziet de huidige groei als een positieve ontwikkeling, maar ziet daarin ook een uitdaging voor het bestuur. "Als bestuur zien we een snelle groei en ontwikkeling door de enorme belangstelling", verklaart Jacobs. "Dit doet ons deugd en dit willen we blijven stimuleren. Het lijkt ons daarom verstandig om ook het bestuur opnieuw aan te stellen met mensen die deze ontwikkeling verder voort kunnen zetten en waarvan alle neuzen dezelfde kant op staan. Een nieuwe fase voor het Ambacht Centrum verdient ook een nieuw bestuur. Om die reden kan men vanaf heden, tot en met 6 september, via roland.eijbersen@hetnet.nl via een CV en motivatiebrief te kennen geven interesse te hebben in een bestuursfunctie bij het Ambacht Centrum Grave. Het nieuwe bestuur kan het Ambacht Centrum vervolgens weer meenemen naar de volgende fase.

Bij interesse, solliciteer of neem contact op met voorzitter Jochem Jacobs via 06-15432153.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties