Velp

Ad Verstijnen exposeert bij Art Partner in Velp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VELP – Bij Art Partner, gevestigd in Kasteelklooster Bronkchorst in Velp, is gedurende de hele maand september tot en met 3 oktober een expositie te zien van kunstenaar Ad Verstijnen. De galerie annex kunstuitleen is geopend op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. Zondag 12 september is Ad zelf aanwezig in de galerie. Een mooi moment om de jubilerende kunstenaar te ontmoeten.

Het nieuwe expositieseizoen bij Art Partner is in volle gang. De beelden van Jan Verschueren, ijzerkunst met keramiek, sieren nog steeds de galerie. Daar komen nu de fraaie en vrolijke schildeijen van Ad Verstijnen bij. Later in het najaar starten ook weer de kunstlezingen.

“Art Partner werkt al ruim 25 jaar samen met Ad Verstijnen en ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag dit jaar tonen we nu een overzicht van zijn schilderijen, met de nadruk op zijn recente werken, voornamelijk acrylverfschilderijen, maar ook olieverf en gemengde techniek”, vertelt Mark van der Linden van Art Partner.

Het werk van Verstijnen valt op door zijn vele kleuren en de vrolijke thema´s. Mensen, dieren, beroepen zijn de onderwerpen en thema´s van zijn schilderijen. Verstijnen heeft zich altijd aangetrokken gevoeld door de befaamde Cobra beweging en van daaruit ontwikkelde hij zijn eigen spontane expressieve stijl van schilderen. Hij gunt zichzelf daarbij veel ruimte om te improviseren. Ad wil naar het eigene, het spontane. De naieve manier van tekenen van kinderen spreekt hem erg aan, iets dat herkenbaar terugkomt in zijn werken. Het zal een heldere uitstraling, een heftige dynamiek, felle kleuren en een soort ruimtelijkheid moeten weergeven. Zijn recente schilderijen worden gekarakteriseerd door een krachtig handschrift en een sterk sprekend kleur gebruik. Er ontstaan op deze manier stabiele composities, niet van humor gespeend.

Ad Verstijnen volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, alsmede een opleiding voor Teken-en Handvaardigheidleraar. Na enkele jaren ook als docent actief te zijn geweest legde hij zich geheel toe op het kunstenaarsvak. De schilderijen en beelden van Ad Verstijnen bevinden zich in vele verzamelingen. Particulieren, bedrijven, de overheid en musea kochten zijn werk aan. Ook ontving hij diverse prijzen. In 2003 werd hij bijvoorbeeld geselecteerd als een van de Nederlandse deelnemers aan de Olympische Sport & Art Contest in Athene 2004.

De expositie van Ad Verstijnen duurt de hele maand september tot en met 3 oktober. Art Partner is gevestigd in Kasteelklooster Bronkchorst in Velp, Basilius van Bruggelaan 2 bij het kunstkerkje. De galerie annex kunstuitleen is geopend op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties