Grave

Vanaf 29 maart nieuwe buurtbus lijn 568 Wijchen–Grave v.v.

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Vanaf maandag 29 maart gaat er een nieuwe buurtbus rijden, lijn 568 tussen Wijchen en Grave v.v. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens voor een rechtstreekse openbaar-vervoervoorziening tussen beide kernen in vervulling.

Buurtbus 568 rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 7 en 18 uur eenmaal per uur volgens dienstregeling. Vanuit Wijchen rijdt lijn 568 via Balgoy en Nederasselt naar Grave v.v. Het is openbaar vervoer, iedereen mag er gebruik van maken. Er rijden 8-persoonsbusjes op deze lijn, bestuurd door vrijwilligers van de buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen. Reserveren is niet nodig, echter vol is vol.
Inwoners van Nederasselt en Balgoy bijvoorbeeld reizen dankzij lijn 568 comfortabel naar winkelcentrum Zuiderpoort in Wijchen en naar de centra van Grave en Wijchen. Bij station Wijchen is er aansluiting op de trein van/naar Den Bosch. Op busstation Grave geeft de buurtbus aansluiting op de bus naar Uden en op de buurtbus naar het land van Cuijk.

In het openbaar vervoer is een mondkapje voor reizigers vanaf 13 jaar verplicht, dus ook in de buurtbus.

De tarieven voor het openbaar busvervoer in de regio Arnhem Nijmegen gelden ook op de buurtbus. Reizigers met de OV-chipkaart betalen 0,99 euro als basistarief en daar bovenop 17 cent per kilometer. Maar ook reizigers zonder OV-chipkaart zijn van harte welkom, zij kunnen voor 2,40 een kaartje kopen bij de chauffeur (betaling uitsluitend met bankpas of creditcard), geldig voor één rit. Voor kinderen tot en met 11 jaar die onder begeleiding reizen van iemand van 18 jaar of ouder, is er voor 1,05 een Kidskaartje.

In de bijlage een overzicht van de vertrektijden vanaf alle haltes waar buurtbuslijn 568 stopt. Meer informatie op www.breng.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties