Grave

Derde editie Graafsche Stadsquiz WIZZIK in de maak

'Vanaf 1 maart kun je inschrijven'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Het is een vrolijk gezelschap aan tafel bij gastvrouw Antoinet van Berkel. Quirijn van den Berk, Jos Derksen en Alex Op den Buisch houden van woordspelingen, waarvan de hond van de gastvrouw zelfs stil wordt. En dan is Jolanda Adams er zelfs nog niet eens bij. Wegens Prinses-gerelateerde bezigheden.

Misschien is het gezelschap wat uitgelaten omdat ze weten dat het de laatste Graafsche Stadsquiz wordt die zij gaan organiseren. Quirijn: “Maar we blijven beschikbaar om een nieuwe groep enthousiastelingen te helpen met het opzetten van de quiz. Bedenk, dat we niet stoppen omdat we het zat zijn, maar omdat we zelf ook dolgraag eens mee willen doen. Het organiseren van de vierde editie zou echt iets zijn voor een team dat al eens heeft meegedaan. En als die na een aantal jaar stoppen er dan weer een nieuw team opstaat om de organisatie op zich te nemen. Dan blijft de continuïteit gewaarborgd. Blijft de quiz voor Grave behouden.” Gelet op het enorme succes van de eerste twee edities in 2015 en 2017 zou het zonde zijn als zo’n mooi evenement zou verdwijnen. “We hebben goede hoop dat er nog vele edities komen”, weet Jos Derksen zeker.

Graafsche Stadsquiz 2019
“De inschrijving voor de quiz van dit jaar start op 1 maart aanstaande”, meldt Antoinet. “Er kunnen vijftig teams meedoen. Het inschrijfgeld bedraagt 40 euro. Natuurlijk verwachten we weer teams met prachtige, originele namen.” De quiz wordt gehouden op zondag 30 juni en de weer fantastische uitslagavond is op zaterdag 6 juli in de grote feesttent op Bekaf. Die tent staat er al wegens het Smartlappenfestival dat zich een dag later weer door de Graafse straten slingert.”
Quirijn: “Even nog wat details. De hoofdprijs van onze quiz is 500 euro. Dat is niet mis hè? Het maakt niet uit welke samenstelling een team heeft. We denken aan een maximum van tien personen.” Alex: “De quizmiddag start zondag 30 juni om 13.30 uur en stopt om 17.30 uur stipt. Weet je wat we er als nieuwigheid bij hebben? Doe-opdrachten tussen teams op de Markt.” “Daarom adviseren we elk team om een locatie dicht bij de Graafse Markt uit te zoeken, waar je rustig kunt 'zwoegen' onder het genot van een hapje en een drankje. Vorig jaar vond men dat er voor dit laatste te weinig tijd was. Daarom is de quiztijd met een half uur verlengd”, vertelt Quirijn.

Vragen en antwoorden
Jos: “De dag van de quiz mag de teamcaptain de quiztas met verrassingen en het quizboek komen ophalen in het Historisch Stadhuis aan de Hoofdwagt. Het quizboek moet daar uiterlijk om 17.30 uur weer bij ons zijn ingeleverd. Zorg dat je alles wat je denkt dat kan helpen bij de hand hebt.” “We hebben een grote variatie in de vragen aangebracht. Dus het gaat eigenlijk niet zo heel veel over Grave, zodat de teams uit de kerkdorpen zich geen zorgen hoeven maken. Ik zal je enkele categorieën noemen: Beeldcrypto-opdracht, foto-opdracht in het centrum. Natuurlijk wat hersenkrakers, cryptische kruiswoorden. We hebben vragen over foto’s, luisteropdrachten, muziek, nieuws en de eerder genoemde doe-opdrachten op de Markt. Ook leuk voor niet-deelnemers om die zondag naar het centrum te komen. Verder kunnen sponsoren ook vragen maken, à 25 euro per vraag. Dus wie voor 600 euro aan vragen koopt heeft meer kans op de hoofdprijs van 500 euro.” Een kort intermezzo over kansberekening zorgt weer voor de nodige hilariteit aan tafel.

Feestavond
Ook de feestavond is weer 'gegroeid'. Alex: “In de grote tent zullen we de spanning opvoeren met optredens van de band Fully Loaded en niet te vergeten DJ Alex.” De opmerkingen die hierop aan tafel werden gemaakt, zal uw verslaggever u besparen. Alex moet immers nog optreden. Maar de twee voorgaande edities hebben geleerd dat Quirijn een meester is in het opvoeren van de spanning bij het bekend maken van de uitslag. Quirijn: “Het is en blijft een gebeuren waar het gaat om gezelligheid. Om samen met kennissen, familie en of vrienden een fantastische middag te hebben. Maar, naarmate de middag vordert stijgt ook de spanning. Met de vraag of het allemaal goed is gegaan. Of alle vragen beantwoord kunnen worden. Op de avond van de uitslag komt iedereen ontspannen binnen. Er wordt gelachen, iedereen geeft zichzelf een goede kans om te winnen. Er wordt opgeschept. Alles loopt door elkaar heen. En als dan de echte uitslag eraan komt, dan blijkt bij iedereen dat er best wat spanning zit. En zo hoort het ook.”

Nou, aanmelden maar: via de facebookpagina van WIZZIK, waar je het inschrijfformulier vindt. Je kunt ook mailen naar stadsquizgrave@hotmail.com. Er is maar plaats voor vijftig teams.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties