Grave

Van stress naar ontspanning

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

“Ja”, zegt Dette Koenders, ‘Ik vind het zo’n goeie cursus. Als ik de cursus geef, word ik er zelf helemaal rustig van”, voegt ze glimlachend toe. “De cursus wordt al zo’n vijf jaar verzorgd door onze organisatie (Sociom, organisatie voor sociaal werk) en ik ben een van de trainers.

Dette Koenders (links) en Silvia Beuving.

“Dit keer is mijn collega Silvia Beuving er ook bij betrokken als trainer. We zijn elke keer samen aanwezig op de vijf ochtenden dat de cursus wordt gegeven. “Ik werk al zo’n 10 jaar als sociaal werker bij Sociom”, aldus Silvia, “waarvan een aantal jaren bij de sector ouderenwerk. Het is echt een afwisselende baan en ik denk dat ik met mijn expertise en natuurlijk met de ondersteuning van Dette er voor kan zorgen dat we de deelnemers op een prettige manier kunnen begeleiden. Want het is natuurlijk niet niks, als je in je dagelijks leven te maken krijgt met veel stress en zodanig dat het niet meer prettig leven is. En deze cursus biedt houvast. Elk van de vijf bijeenkomsten heeft een eigen thema. Bijv. het thema van de 1e bijeenkomst is “Van stress naar ontspanning”. Er wordt telkens gewerkt volgens een vaste opbouw. “Deelnemers krijgen tijdens de cursus handvatten aangereikt in de vorm van bijv. ademhalingsoefeningen en bewegingsoefeningen”.

Aandacht
“De oefeningen zullen geleidelijk aan meer ontspanning geven”, aldus Dette. “Piekeren, dat doet ieder mens wel eens. Maar als dat soort gedachten ‘een eigen leven gaan leiden’, is het toch belangrijk dit beter onder controle te krijgen. Voor jezelf maar ook voor je omgeving. Je gedrag heeft daar natuurlijk ook invloed op.” “Je zou kunnen zeggen”, merkt Silvia op, “dat tijdens deze vijf bijeenkomsten tips en tricks worden aangereikt, die er voor zorgen dat je wat makkelijker door het leven stapt. En dat is echt niet aan leeftijd gebonden. Vanaf 18 jaar is deze cursus voor iedereen uit de regio Land van Cuijk toegankelijk. We zijn géén praatclub. Vooral het samen doen en niet te vergeten ook het zèlf doen, tijdens en na de cursus, dit alles geeft resultaat. En het gevoel dat je echt niet de enige bent, geeft je als deelnemer ook moed om aan de slag te gaan!”.

Aanmelden
De cursus vindt plaats in The Unit aan de Raetsingel in Boxmeer en is op vijf donderdagen, 1, 8, 15, 22 en 29 maart van 10 tot 11.30 uur. Er zijngeen kosten aan verbonden. Aanmelden kan elke dag telefonisch tussen 9 en 10 uur via 0485-700500. U wordt dan doorverbonden met een sociaal werker. Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties