Grave

Valentijnsactie CDA: 'Grave mag armoede niet stil houden'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - 14 februari is de dag van de liefde. Jaarlijks grijpt CDA Grave Valentijnsdag aan om vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de samenleving een blijk van waardering aan te bieden. Dit jaar zijn Marietje en Wiel Bens (Escharen), Truus en Cor van Boekel (Gassel), Bea en Theo van Gent (Grave) en Nel Schuts (Velp) in het zonnetje gezet door Roland Eijbersen en Alex van Megen. Zij ontvingen een mooie bos bloemen en een chocoladelekkernij.

Theo van Gent.

"Het lijkt erop dat armoede in de gemeente Grave wordt stilgehouden", zegt Roland Eijbersen van CDA Grave. "Volgens de oprichters van 'Grave Helpt', Bea en Theo van Gent, bestaat stille armoede in Escharen, Gassel, Grave en Velp wel degelijk. Niet iedereen die het moeilijk heeft, laat dat makkelijk zien. Er zijn ook gezinnen die nét te veel inkomen hebben om gebruik te kunnen maken van de Voedselbank. Voor deze mensen wil 'Grave Helpt' er zijn. De organisatie is op zoek naar speelgoed, Playstation-spellen, houdbare levensmiddelen en kleding. Deze spullen kunnen afgegeven worden tijdens de openingstijden van het inzamelpunt (Gasthuisstraat 52 in Grave): ’s woensdags van 13 tot 16 uur en ’s zaterdags tussen 10 en 14 uur."

De kurk waarop de gemeenschap drijft
CDA Grave vindt het belangrijk dat er aandacht is voor stille armoede. Roland: "Bea en Theo van Gent verdienen niet alleen bewondering voor hun acties rond Sinterklaas, Kerstmis, carnaval en Pasen, maar vooral een steuntje in de rug. Zij steken veel mensen, voor wie zij oog en oor zijn, een hart onder de riem. Initiatieven als deze, maar eveneens het werk van de kerken (diaconie en caritas) en de hulp van talloze particulieren zijn de smeerolie van een lokale gemeenschap."

Marietje en Wiel Bens, Truus en Cor van Boekel, Bea en Theo van Gent en Nel Schuts zijn in hun woonplaatsen de kurken waarop de dorpen en stad drijven, vindt het CDA. "Vrijwilligerswerk is dankbaar werk. In deze tijd wordt het individu steeds belangrijker, maar zij laten zien dat de mens een sociaal dier is dat niet zonder de ander kan."

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

 

Roland Eijbersen met Nel Schuts.

Roland met Truus en Cor van Boekel.

Marietje Bens en Roland.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties