Grave

Uitwisselingsproject Merletcollege Grave feestelijk afgesloten

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op dinsdag 8 juni vond op het Merletcollege Grave de virtuele afsluiting plaats van het Europese uitwisselingsproject Erasmus+. In dit project, dat drie dagen duurde, had Spanje als gastland virtueel de leiding. Om de laatste dag in Spaanse sferen af te sluiten, stond op het schoolplein een churroskraam. Alle leerlingen van de school konden die dag genieten van deze Spaanse lekkernij.

"Voor de leerlingen die aan de uitwisseling hadden deelgenomen, stond er in het lokaal nog een andere verrassing te wachten; zij werden getrakteerd op een Spaans tapasbuffet", vertelt docent Rita van Osch. "Met Spaanse muziek op de achtergrond werd er tijdens het uitwisselen van de ervaringen zichtbaar genoten van de heerlijke Spaanse gerechtjes. Het werd een gezellig feestje!"

Leerlingen en docenten kijken met veel enthousiasme terug op een leuk en leerzaam project. Enkele reacties.
Linde: "Het was een leuk project, we hebben met veel mensen uitgewisseld en veel geleerd. Door middel van een Powerpointpresentatie hebben we een landenvoorstelling gedaan, dat was erg leuk. De derde dag kwamen we na de uitwisseling in het lokaal en daar stonden heerlijke tapas. Iedereen was blij en kon niet wachten om te gaan eten. We hebben toen met z’n allen plezier gemaakt. Na de tapas eindigden we met churros, die had ik nog nooit gehad. Het was heerlijk."
Elinn: "Ik vond de uitwisseling online erg leuk. Het was natuurlijk wel leuker geweest als we er echt heen waren geweest, maar dit was een leuke vervanging. Ik vond het leuk om in het Engels met de kinderen van Spanje, Frankrijk, Litouwen en Italië te communiceren. Sommige landen vonden dat moeilijk en wilden Frans praten, toen was het wel lastig om hen te kunnen volgen. Ook vond ik het leuk om te zien hoe de school en de cultuur daar in elkaar zitten."
Benthe: "De internationalisering was best wel bijzonder. We zaten met mensen uit vier verschillende landen in een video call om dezelfde opdrachten uit te voeren en met elkaar te communiceren. In het begin wisten we echt niet wat we met elkaar aan moesten, haha. Maar toen we de andere landen na 2½ uur duidelijk wisten te maken dat ze Engels moesten spreken, ging het wel en was het erg leuk. Het was een mooie ervaring."
Marit: "Ik vond de internationalisering erg leuk. De onderwerpen vond ik soms saai, maar we zijn overgegaan op kletsen en dat was erg gezellig. Op de tweede dag hielden alle landen een presentatie over hun land. Er was ook een quiz aan verbonden, daarom hield je de aandacht erbij, want iedereen wilde winnen. Daarna hadden we een lunch met Spaans eten. Spanje had dat in een doos naar onze school gestuurd. Ook hebben we een filmpje bekeken van de omgeving van de Spaanse school. Verder hebben we een soort reisdagboek gemaakt. Op de laatste dag hebben we tapas gekregen en stond er op het plein een churroskraam. Ik vond het heel leuk en goed georganiseerd. Ik zou nog wel een keer mee willen doen."

In oktober is Merletcollege Grave het gastland en zal dan de virtuele Europese uitwisseling Erasmus+ gaan verzorgen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties