Grave

Roland Eijbersen van CDA Grave

'Uiteindelijk draait politiek in de kern om de mensen'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn het vaak de lijsttrekkers die vaak in beeld zijn om het gedachtegoed van hun partij uit te dragen. Zij worden gesteund door de overige kandidaten. Sommigen zijn al ervaren raadsleden, anderen zijn voor het eerst verkiesbaar. Wie zijn deze nieuwkomers op de lijst?

Naam: Roland Eijbersen
Leeftijd: 33 jaar
Burgerlijke staat: Samenwonend
Woonplaats: Grave
Beroep: Directie secretaris
Hobby’s: Veel vrijwilligerswerk, zwemmen, Netflix
Politieke partij: CDA
Favoriete landelijke politicus: Pieter Omtzigt (CDA)

1. Eerdere politieke ervaring?
In de actieve politiek ben ik nieuw. Ik heb politicologie gestudeerd, maar ben daarna het bedrijfsleven ingegaan. Politiek heeft altijd mijn belangstelling gehad. Ik ben lid van het CDA en help het lokale team achter de schermen.

2. Hoe kijk je aan tegen de Graafse politiek in de afgelopen 4 jaar?
Mijn startpunt is dat alle raadsleden het beste voor hebben met de inwoners. In Grave gaat dat soms op een ‘bijzondere’ manier. Ik heb de raadsvergaderingen bezocht. Ik schrik nogal eens van de sfeer en het gebrek aan echt debat. Daarmee verlies je de inwoners. Communicatie is zo ontzettend belangrijk en dat kan onze gemeente veel beter.

3. Politieke interessegebieden?
Uiteindelijk draait politiek in de kern om de mensen, met hun hoop, maar ook hun zorgen. Mijn bijzondere belangstelling hebben thema’s als leefbaarheid, bestuur en inwoners, duurzaamheid.

4. Drijfveer om raadslid te worden?
Ik word gezien als een verbinder met een positieve blik vooruit. Als inwoner van de Graaf wil ik bijdragen aan de gehele gemeenschap, inclusief Escharen, Gassel en Velp. Daarnaast is het belangrijk dat er naar mensen geluisterd wordt. Er is teveel ontevredenheid. Nieuwe gezichten in de raad zijn nodig, ook jonge werkenden (25 tot 40 jaar) moeten vertegenwoordigd worden.

5. Waarom ben je kandidaat voor het CDA?
Het CDA vindt dat verantwoordelijkheden zoveel mogelijk bij de mensen of organisaties zelf belegd moeten worden, in plaats van een allesoverheersende overheid die bepaalt wat goed voor je is. Dat vind ik een gezond uitgangspunt. CDA Grave is een lokaal gewortelde partij. Dat merk je aan onze actieve mensen en onze standpunten. Het CDA heeft hart voor de toekomst en is wars van de waan van de dag.

6. Wat wil je over 4 jaar voor Grave bereikt hebben?
Het CDA heeft een toekomstgericht programma. Ontzettend veel mensen hebben eraan meegewerkt. Daarom wil ik zoveel mogelijk punten daaruit realiseren. Juist voor Escharen, Gassel, Grave en Velp. Ik hoop dat mensen zien dat ‘samen werkt’ en concluderen: “Die Roland heeft het best goed gedaan.”

7. Motto/lijfspreuk?
Te vinden op een muur van een kindertehuis van Moeder Teresa in Calcutta: “Als je je uiterste best voor de mensheid doet, krijg je vaak stank voor dank. Doe toch je uiterste best!”

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties