Grave

Tweede pinksterdag: winkels én horecazaken open in Historisch Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Grave moet het dit jaar stellen zonder de befaamde Pinksterfeesten. Geen kermis, geen feesttent, geen braderie en zeskamp. Corona gooit jammer genoeg flink roet in het eten. De vraag was dus: hoe kun je toch op een veilige manier gezelligheid in de historische binnenstad creëren? Natuurlijk is alleen een wandeling door de sfeervolle stad al een belevenis en is de binnenstad een plek waar fietsers zich op oriënteren. Maar de winkels en horecabedrijven maken het plaatje pas echt compleet. De winkels zijn inmiddels vertrouwd geraakt met de nieuwe veiligheidsmaatregelen rond Corona en zij willen op tweede pinksterdag 1 juni hun klanten graag verwelkomen. Daarom is ervoor gekozen om dit jaar zonder straatactiviteiten toch open te gaan van 12 tot 17 uur.

Zo’n 25 bedrijven openen hun deuren. Speciaalzaken met kleding, schoenen en modeaccessoires, interieur-artikelen, sieraden, geschenken, huishoudelijke artikelen en speelgoed ontvangen u met plezier en ook de grootwinkelbedrijven zijn open. Het centrummanagement heeft de binnenstad prachtig aangekleed met bloemen en planten en wil met deze openstelling ook de 20 horecazaken ondersteunen die het stadje rijk is. Het is bekend dat er bij de landelijke horeca-belangenverenigingen een wens was om reeds voor 1 juni proef te mogen draaien. Maar desondanks is ervoor gekozen om op tweede pinksterdag als het ware in het diepe te springen. De horeca mag dus met de nodige aanpassingen open. Het is even spannend wie van de 20 Graafse horeca-ondernemers (foto) aan de veiligheidseisen kan voldoen, maar de voortekenen wijzen erop dat u sinds lange tijd het glas kunt heffen op deze hernieuwde start.

Alles is er dus op gericht om met deze open middag in Grave verstandig om te gaan met het 'nieuwe normaal'. Het Centrummanagement heet u dan ook van harte welkom in de gezellige vestingstad Grave.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties