Grave

Open dag op 31 augustus

Tuindersvereniging De Driessen bestaat 40 jaar

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Tuindersvereniging De Driessen heeft haar tuinen aan de Driesenweg, tussen Grave en Gassel. Daar liggen - onder aan de dijk - bijna honderd tuinen van 5 bij 25 meter. Veertig jaar geleden werd de tuindersvereniging opgericht. Zaterdag 31 augustus van 13.30 tot 16 uur is er een open dag. (foto's: Toin Diks)

Omgeven door bomen en de Maasdijk vormen de volkstuinen al 40 jaar lang een oase van rust. Enkele tuinders van het eerste uur genieten nog steeds van hun tuin. Zij zagen het tuinieren in de loop der jaren veranderen. Vroeger moest een volkstuin vooral aardappels, sperziebonen of sla opleveren. Nu staat het tuinplezier voorop. Er worden oude of zeldzame groentes geteeld, anderen hebben zich meer toegelegd op het telen van bloemen of pompoenen in alle soorten en maten. Ook wordt steeds vaker biologisch getuinierd, of wordt permacultuur toegepast. En waar vroeger de volkstuin een mannending was, zijn nu de vrouwen zeker zo fanatiek. Tijdens de open dag zijn de verschillende vormen van tuinieren te bekijken.

De tuinen liggen op fietsafstand van Grave, Escharen en Gassel. Daar komen ook de meeste tuinders vandaan. Wie interesse heeft om zelf een tuin te nemen kan zich inschrijven op de wachtlijst. De ervaring leert dat klein beginnen en al tuinierend ervaring opdoen de manier is om een succesvol tuinder te worden. Voor 25 euro per jaar pacht je een tuin van ongeveer 10 bij 12,5 meter. De jaarlijkse contributie is 5 euro. Per tuin wordt een eenmalige borg gevraagd van 50 euro, die terugbetaald wordt als de tuin schoon opgeleverd wordt bij opzegging.

Meer informatie? Kom dan naar de open dag of kijk op www.dedriessen.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties