Grave

Toegangsprijs - Column Freddy Klooté

Door Freddy Klooté

Vanaf vandaag moet je in de buidel tasten als je Venetië binnen wil. Het is te druk geworden en de stad dreigt aan de belangstelling voor de romantische bootjes ten onder te gaan. Dus, betalen zal en moet het aantal bezoekers verminderen. Vreemd idee. Als dit een trend wordt in de wereld moeten we in vakantietijd extra gaan sparen om niet alleen voor de parkeergelegenheden te betalen, en ook niet alleen voor de grote aanwezige attractieparken, maar allereerst om überhaupt al de stad in te komen. En zo gaat het toerisme weer terug naar de tijd dat alleen de allerrijksten op vakantie gingen.

Uit mijn lagere schooltijd herinner ik me nog dat alleen de doktersfamilie, de notarisfamilie en het gezin van de grote fabrikant van een in ons stadje aanwezige fabriek in de zomer het buitenland opzochten. De gewone inwoners bleven werken of hielden het bij een fietstochtje naar het strand. Maar daarover heb ik al eens geschreven.
Nu gunde ik het die mensen best dat ze op vakantie gingen. Ik bleef liever thuis. Lekker voetballen met de vriendjes of bij de radio naar de finish van de Tour de France zitten luisteren. Er was altijd wel wat te doen.

De laatste trend is een bedenkelijke. Het parkeergeld bij een ziekenhuis. De kosten daarvoor beginnen de pan uit te rijzen. De mensen die daar met hun auto naartoe komen of worden gebracht, doen dat niet voor hun lol. Vaak gieren hun de zenuwen in de keel en is de hartslag angstwekkend hoog. En dan, vaak pas na lang zoeken, een plaatsje bevechten en daar nog flink voor moeten betalen, is voor mij net een brug te ver. Zeker als je bedenkt dat er zulke grote verschillen in de parkeerkosten zijn. Bij 131 van de 135 ziekenhuizen moet betaald worden om je auto te mogen parkeren. Bij vier ziekenhuizen kan het dus gratis. Ook de verschillen in uur- en dagtarieven liegen er niet om. Bij het OLVG-Oost in Amsterdam betaal je 4 euro per uur. Een dagkaart kost je 36 euro. Wie daar in de buurt ernstig ziek wordt kan bij de receptie vragen of er misschien nog ergens in het ziekenhuis een baantje vrij is. Voor het bezoek aan je geliefden moet dus ook al zwaar betaald worden. Het wachten is op een ziekenhuis waar je ook bij de voordeur moet betalen.
Om ziek van te worden.

|Doorsturen

Guus Langeraert

2019-05-02 22:14:14

Freddie, zorg dat je er NIET ziek van wordt. Blijf thuis !!!!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties