Grave

Thema-avond over uitkomen bij BC Dummy

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - BC Dummy Grave hield donderdag 8 november een thema-avond om haar leden en andere bridgeliefhebbers een paar kneepjes van het kaartspel bij te brengen. Frans Schuurman verzorgde deze avond. Het onderwerp was 'Uitkomen'.

"Gemiddeld kom je in vijfentwintig procent van de spellen uit", weet Schuurman. "In nog eens vijfentwintig procent moet je partner uitkomen en dan is het ook wel fijn als je weet welke logica je maat volgt bij de uitkomst. De kaart waarmee je uitkomt is wellicht de belangrijkste kaart van het spel. Vaak is het de kaart die tot de downslag leidt dan wel de leider het spel al dan niet met een up laat maken." Door middel van diverse spelsituaties liet hij het belang zien van verdedigend of aanvallend uitkomen, wanneer je beter wel en wanneer niet met een singleton of tweekaart kunt uitkomen, of in de kleur van je partner.
Het was een zeer druk bezochte avond. Niet alleen door Dummyleden, maar ook leden van de andere Graafse bridgeclubs waren goed vertegenwoordigd. Alle aanwezigen krijgen de besproken onderwerpen binnenkort in hun mailbox, zodat men thuis alles nog eens rustig 'na kan kaarten'.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties