Grave

Thema-avond over 'het tegenspel' bij BC Dummy

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Een paar keer per jaar organiseert bridgeclub Dummy een thema-avond, bedoeld om haar eigen leden en andere bridgeliefhebbers uit Grave en omgeving een paar kneepjes van het spel bij te brengen. De volgende keer is woensdag 3 april. Die avond verzorgt Frans Schuurman een avond over 'het tegenspel'.

Veel bridgespelers vinden het tegenspelen het lastigste onderdeel van het bridgespel. Schuurman: "Daar zijn verschillende redenen voor, zoals miscommunicatie met de partner, verkeerd uitkomen en op het verkeerde moment terugvallen op vuistregels als ‘tweede man laag’ en ‘derde man doet wat ie kan’.“
Door middel van diverse spelsituaties laat hij de deelnemers verschillende tips en tricks zien, waardoor het tegenspel in het vervolg minder problemen zal opleveren. Zo komt aan de orde hoe je met verschillende kaartsignalen de partner van de noodzakelijke informatie (distributie, aan/afseinen en voorkeur voor een bepaalde kleur) kan voorzien om een goede voortzetting te krijgen.

De avond wordt gehouden in Catharinahof op woensdag 3 april om 19.30 uur. Dummyleden krijgen gratis toegang. Andere belangstellenden betalen 2 euro per persoon. De deelnemers ontvangen de besproken onderwerpen een paar dagen later in hun mailbox, zodat men thuis alles nog eens rustig ‘na kan kaarten’.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties