Grave

Thema-avond BC Dummy uitstekend bezocht

Door Rob Rijke van Bridgeclub Dummy

GRAVE - De zaal van Catharinahof Grave loopt donderdag 7 november om 19 uur al langzaam vol. Om 19.30 uur moeten hier en daar wat stoelen bijgezet worden. De door Bridgeclub Dummy georganiseerde thema-avond trekt deze keer zo’n 60 bezoekers. Een derde deel daarvan is lid van de andere bridgeclubs uit Grave. De organisatie vindt het een uitstekende opkomst en is zeer blij dat ook vanuit de andere clubs belangstelling wordt getoond voor deze thema-avond.

V.l.n.r.: Frans Schuurman, Ernst Juhrend en Rob Diederen.

Op het programma staat een flink aantal onderwerpen die tijdens het spelen van bridge aan de orde kunnen komen. Deze avond zijn het Frans Schuurman en Ernst Juhrend, beiden lid van BC Dummy, die de aanwezigen daarin de weg wijzen.
Ernst Juhrend geeft onder andere uitleg over de regel van 15, waarbij in de vierde hand met 1 schoppen geopend wordt.
Frans Schuurman legt de aanwezigen op zijn eigen gepassioneerde wijze uit dat 'Stayman in een 1 sans atout contract' niet meer van deze tijd is. Puppet Stayman, daar gaan wij voor, pepert hij de toehoorders in. Daarmee is het mogelijk om te onderzoeken of er sprake is van een vijf- of vierkaart in de schoppen of harten om naar de 'fit en manche' op zoek te gaan.

Aan de hand van een powerpointpresentatie worden alle onderwerpen op een manier uitgelegd dat het ook voor een wat minder ervaren bridger duidelijk is waarover het gaat en hoe het is toe te passen. Zoals Frans dat bij herhaling benoemde, “Je partner moet wel weten en begrijpen wat jij bedoelt.”

Om 22.30 uur werd de avond met een dankwoord aan Frans en Ernst door voorzitter Rob Diederen afgesloten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties