Grave

Teun Rutten wint Derby Hippisch Festijn Grave

Door Sergio Boutkan

GRAVE - Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni vond het twintigste Hippisch Festijn Grave plaats. Het evenement, met tussen de 1200 en 1300 deelnemers uit voornamelijk het zuidoosten van het land, trok enkele duizenden bezoekers, die genoten van dressuur- en springsport, de sfeervolle Raamdalfair en diverse activiteiten voor kinderen. (foto's: Matt Gerrits)

Derby-winnaar Teun Rutten.

Traditiegetrouw sloot het Hippisch Festijn Grave af met de spectaculaire Derby, waarbij de ruiters een parcours aflegden van 1 kilometer lang met verschillende natuurhindernissen. Teun Rutten wist pas als eerste het parcours foutloos te doorstaan, gevolgd door Denise de Jongh. Tijdens de finale koos Teun Rutten voor de watersprong bij de hindernis van De Groot Hoveniers en koos Denise de Jongh voor de snellere en hogere reguliere sprong. Deze bleek echter net te hoog waardoor Teun Rutten de eerste prijs behaalde.

Twee generaties ruiters
Ter gelegenheid van twintig jaar Hippisch Festijn Grave betraden dit jaar in een speciale rubriek twee generaties ruiters de ring. Een ruiter van het eerste Hippisch Festijn Grave vergezeld door een jonge deelnemer van de laatste editie. De één te paard, de ander te pony probeerden de negen teams zo snel en foutloos mogelijk een speciaal parcours met hindernissen te trotseren. Uiteindelijk wist team De Wieken Diervoeders Schaijk, vader en zoon Johan en Tom van Schipstal, het parcours foutloos en het snelst af te leggen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties