Grave

Nieuw sportcomplex opgeleverd

Terreinmeesters EGS'20 druk in de weer

Door Freddy Klooté

GRAVE - Henk Cuppen (voormalig voorzitter SCV’58), Jan Paters (voormalig terreinmeester en kantinebeheerder Estria) en Gert Mulder (voormalig manusje-van-alles GVV’57) vormen de kern van de nieuwe terreinmeesters van het schitterende sportcomplex van EGS’20. Een complex waar ook andere sportclubs gebruik van gaan maken. Henk Cuppen is woordvoerder. Hij was in zijn functie als voorzitter samen met Jan de Kruif (voorzitter Estria) en Huub Linders (voorzitter GVV’57), vanaf de start van de plannen nauw betrokken bij alle werkzaamheden. Samen met vrijwilligers hebben ze er meteen de schouders onder gezet. En samen met de gemeente omdat er financieel nogal wat te bespreken viel. (foto's: Matt Gerrits)

Henk: "We zijn begonnen met het instellen van diverse stuurgroepen, voor de verschillende onderdelen. Mensen met verstand van zaken die alles terugkoppelden naar ons. Zo hadden we bijvoorbeeld een financiële stuurgroep met financieel deskundigen Aarnout Pol en Mark van Lith. Er kwamen stuurgroepen voor het gebouw en voor de velden. Jan, Gert en ik hebben ons met de velden bezig gehouden. De velden moesten verlegd worden. Dus hebben we tekeningen laten maken door KYBYS. Een specialist. Alles in overleg met de club. De velden zijn opgeschoven, met achterin een nieuw veld. Het kunstgrasveld met de kleine doeltjes ligt op de beste plaats en was ook het eerste klaar, zodat we daar als eerste al gebruik van hebben kunnen maken. Apart daarnaast ligt het kunstgrasveld voor de hockeyclub. Dat heeft een andere structuur en daar komt het seniorenvoetbal niet op. Jan Paters loopt al van het begin mee. Gert Mulder zorgde er voor dat alles op de Bikkelkamp door kon gaan. Zo goed en zo kwaad dat met de coronatoestanden ging. Het clubgebouw van SCV is als eerste afgebroken, daarna volgde dat van Estria. Door corona werd er niet veel gespeeld en als er al getraind werd gebeurde dat op de Bikkelkamp. Daar zorgde Gert voor de velden. In het nieuwe seizoen gaat alles naar de Kranenhof”, vertelt een zeer enthousiaste Henk Cuppen, die de laatste tijden, samen met Jan en Gert wel erg druk bezig is.

"De kunstgrasvelden komen naast elkaar. De andere velden liggen daaromheen, met wallen ertussen, zodat niemand elkaar kan storen tijdens de sportbeleving. De velden zijn klaargemaakt door "Groen” en "Topsport”. De beregening, drainage en de veldverlichting zijn hun werk. Ook hebben zij de eerste keer de belijning gedaan. Onze groep heeft het nu overgenomen. Wij doen verder de belijning, waarbij de kunstgrasvelden een aparte behandeling vragen. Wij houden ook de velden bij. De nieuwe materialen zijn veilig en milieuvriendelijk. Op dit moment loop ik samen met Jan Paters dagelijks onze rondes ter beveiliging. Zes dagen per week. Rondom alle velden is er een mooi afgewerkt hekwerk, zwart gecoat. Dat geeft een mooie uitstraling. Ook de verlichtingspalen zijn zwart. We hebben zes voetbalvelden, één trainingsveld en één hockeyveld. Alle velden hebben wedstrijdafmetingen. Die moeten straks na elk competitieweekend bijgewerkt worden. Bij elk veld staan prullenbakken. We hebben de vurige wens dat daar volop gebruik van gemaakt gaat worden, en dat dit niet in de schoenen van de vrijwilligers geschoven gaat worden. Alle materialen, zoals netten en ballen, worden opgeslagen in het materialenhok. We proberen daar straks een weekverantwoordelijke voor te vinden. "Met een groep vrijwilligers. Verder moeten de materialen bijgehouden worden. Er moet gemaaid worden. Op de velden gebeurt dat met de robotmaaimachine. Op de stukjes waar de robot niet bij kan, hebben we handen nodig. Die robots zijn 24 uur per dag aan het maaien. Ze zijn beveiligd en weten ook precies waar ze moeten zijn”.

Cuppen schraapt de keel. Dat is nog een dingetje. "Er zijn 15 seniorenelftallen, 30 juniorenteams (jongens en meisjes), de Bikkels spelen er, net als het Walking Football en de veteranen. Zo'n 900 leden maken gebruik van de nieuwe accommodatie. Verder speelt de biljartclub (binnen) er, maakt de wielerclub er gebruik van bij start en finish, is er een powerhill met diverse mogelijkheden voor bijvoorbeeld bootcamp. Ook een Graafs Kinderdagopvang/BSO gaat er gebruik van maken. Dus hebben we heel wat vrijwilligers nodig: mensen voor het buitengebeuren (velden, accommodatie, schoonmaken van allerlei onderdelen), er is een fietsenstalling en parkeerplaats die er netjes uit moeten zien. Natuurlijk zijn de fietsers/chauffeurs daar zelf verantwoordelijk voor, maar stel dat iemand het vergeet. Materialen hebben we. Bladblazers, veegmachines en werkpakken. Het clubgebouw telt 16 kleedkamers die onderhouden moeten worden. Bardiensten moeten worden ingevuld. Wie zich wil opgeven kan terecht bij het wedstrijdsecretariaat. Edwin van Kraaij, 0486-473342".

De opening van het nieuwe sportpark is begin oktober. Het eerste duel op het hoofdveld is de bekerwedstrijd tegen SES op 12 september.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties