Grave

Talentendag op De Raamdonk: 'Juist nu zijn deze dagen onmisbaar'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Vrijdag 2 april stond de lesdag op De Raamdonk in Grave weer in het teken van talent. Al zo'n tien jaar staan er jaarlijks twee talentendagen in de planning van deze basisschool. "Altijd weer kijken de leerlingen reikhalzend uit naar het aanbod, dat varieert van sportieve workshops zoals hockey of voetbal tot creatieve workshops zoals bloemschikken of cartoontekenen", vertelt leerkracht Nienke van den Berk.

Nu de school vanwege Corona de nodige beperkingen heeft, is het plannen van zo'n dag - waarbij veelal 'groepsdoorbrekend' wordt gewerkt, zodat leerlingen elkaar kunnen helpen - natuurlijk een heel ander verhaal. Hoe zorg je dat zo'n 230 leerlingen op één dag een workshop naar keuze kunnen volgen, dat je daarvoor voldoende ruimte hebt binnen het schoolgebouw en dat je daarbij alleen de leerkrachten en onderwijsondersteunende krachten aan het werk zet, omdat ouders nog altijd niet in groten getale het schoolgebouw mogen betreden.

Het werd een lastige puzzel, maar juf Nienke, de enthousiaste organisator van de talentendagen, ging ermee aan de slag. En met succes! "Leerkrachten verzorgden zelf de creatieve workshops voor hun groep", vertelt ze. "De enthousiaste docenten van MusicFun namen de muzikale workshops voor hun rekening. Moris Graffiti paste zijn aanbod speciaal voor ons aan, zodat kinderen in kleinere groepen - alleen met hun eigen klasgenoten - aan de slag konden met een eigen graffiti-kunstwerk. En Johnny van de Beweegreden nam de echte sportievelingen mee, ook in kleine groepjes met alleen eigen klasgenoten, voor een intensieve bootcamp."

Flexibel
De leerkrachten en leerlingen van groep 3 en 4 moesten vanwege de afmelding van één van de talenten vanwege gezondheidsklachten op het laatste moment heel flexibel zijn. Nienke: "Zij hebben alleen de creatieve workshop gedaan. De muzikale workshop houden zij tegoed."

'Fantastisch'
Met hulp van al het talent kon de talentendag op De Raamdonk ook in Coronatijd dus 'gewoon' doorgaan. "En dat is fantastisch", zegt Juf Nienke met een stralende lach, "want juist nu de kinderen al zoveel moeten missen, wilden we ze dit niet afnemen."

De enthousiaste leerkracht is meer dan tevreden met het verloop van de talentendag. En trots. "Op mijn collega's, op alle leerlingen en op alle andere talenten die deze dag toch weer tot een succes hebben weten te maken. Hoe mooi is het dat je met z'n allen de kinderen kunt laten ervaren hoe zij hun talent kunnen ontwikkelen. De tekst 'Ontwikkeling van talent' staat niet voor niks onder ons logo. Op naar de volgende talentendag!"

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties