Grave

Week van de Pleegzorg van start

'Supergewone mensen gezocht'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - De Week van de Pleegzorg is woensdag 31 oktober van start gegaan. In deze actieweek wordt volop aandacht besteed aan het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Ook in Noordoost-Brabant is behoefte aan meer pleegouders. Iedere maand wachten hier ongeveer veertig kinderen op een pleeggezin.

Week van de Pleegzorg wordt voor de vierde keer georganiseerd door Pleegzorg Nederland en maakt onderdeel uit van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven. In de actieweek worden op diverse plaatsen in Nederland activiteiten georganiseerd, zoals een boekpresentatie en een pleegouderontbijt. Op www.weekvandepleegzorg.nl staat een overzicht van alle activiteiten.

Veilige plek om op te groeien
Soms is het voor de veiligheid of ontwikkeling van een kind nodig dat het (tijdelijk) ergens anders gaat wonen. Hierbij hanteren gemeenten het uitgangspunt dat kinderen zoveel als mogelijk opgevangen worden op een plek die op een normale thuissituatie lijkt. Hierbij kun je denken aan gezinshuizen, maar ook aan vormen van (deeltijd)pleegzorg. In eerste instantie wordt in de eigen familie of bij bekenden gezocht naar opvang. Lukt dat niet, dan zoekt de instelling voor pleegzorg een geschikt pleeggezin. In regio Noordoost-Brabant is Stichting Oosterpoort een van de grootste aanbieders op dit gebied.

Pleegouder worden
Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. In principe kan iedereen pleegouder worden. Wat telt is dat het kind een fijne gezinssituatie krijgt, met zoveel mogelijk stabiliteit, warmte en veiligheid. Heb je mogelijk interesse in pleegouderschap? Bezoek dan www.oosterpoort.org, de website van Stichting Oosterpoort, voor meer informatie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties