Grave

Aniek Diks wint Derby

Succesvolle 21ste editie van Hippisch Festijn Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Grave was dit weekend weer het centrum van paardensport in de regio met de 21ste editie van het Hippisch Festijn Grave. Door het warme weer werd wel het programma op de zaterdag aangepast; de wedstrijd ging ’s ochtends eerder van start en tussen half twee en half zes werd de wedstrijd gepauzeerd. Ondanks het warme weer was het evenement weer een groot succes. (foto: Matt Gerrits)

Derby-winnares Aniek Diks krijgt traditioneel een nat pak.

Op de zondag van het festijn werd de finale van de Wetering Bodemtechniek Trophy 2019 verreden. Van de deelnemers uit de competities van Jumping Oss, CH Heeswijk Dinter en het Hippisch Festijn Grave wonnen Isabeau van Erp in de klasse B, Tom van Schipstal in de klasse L/M en Jarno Erp in de klasse Z/ZZ.

Aniek Diks wint Derby
Tijdens het Hippisch Festijn Grave werd ook weer de jaarlijkse Derby in Grave verreden. Tijdens deze springwedstrijd moeten ruiters over een parcours van één kilometer verschillende natuurlijke en reguliere hindernissen trotseren. Dat deze opgave niet gemakkelijk is voor ruiter en paard bleek: geen enkele ruiter wist het parcours foutloos te doorstaan. Ook Aniek Diks, een ervaringsdeskundige op de Derby in Grave en meermaals winnares, wist niet foutloos te blijven. Met haar paard Harm maakte zij wel de minste fouten. Wederom mag Aniek Diks zich winnaar noemen van de Derby in Grave.

Het Hippisch Festijn Grave weet jaarlijks veel bezoekers te enthousiasmeren voor de paardensport. Met een fraai strodorp is het Hippisch Festijn Grave de plek voor de liefhebber van het Brabantse buitenleven. Daarnaast wordt in eerste weekend van juli ook het Hippisch Festijn Grave Mennen georganiseerd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties