Grave

Onder begeleiding van Peter Pellemans

Studieavond in Grave over Joodse wortels van Christelijk geloof

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - In de Protestantse kerk van Grave is dinsdag 2 april een studieavond met Peter Pellemans, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover het gaat: De Joodse wortels van het Christelijke geloof. De bijeenkomst start om 20 uur aan de Bagijnenstraat 1. Toegang is gratis.

 

Wie Gods Woord bestudeert ziet dat het een Joods/Hebreeuws karakter uitstraalt. De voorbije eeuwen van vervangingstheologie wilden anders doen geloven. Alle verbonden werden door God met Israël gesloten. Jezus werd als Jood geboren en leefde als Jood. De Apostelen waren Joods en Jezus zei dat Hij op de eerste plaats kwam 'voor de verloren schapen van het huis Israëls'. Daar in Israël liggen onze wortels, onze oorsprong en onze hoop.

Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert. Hij is onder meer actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de Joodse wortels van het Christelijke geloof.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties