Grave

‘Grave is enorm gastvrij’

Studenten Filmacademie maken film over Grave Superieur

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE/AMSTERDAM – Een groepje eerstejaars productiestudenten van de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam streek woensdag 9 en donderdag 10 oktober neer in Grave. In het kader van een documentaire-opdracht maakten de studenten een korte film bij jeu de boulesvereniging Grave Superieur.

Leden van Grave Superieur poseren met de studenten van de Filmacademie.

De studenten kwamen min of meer bij toeval in het vestingstadje aan de Maas terecht. “We hebben blind een plaats gekozen op de kaart van Nederland en dat bleek Grave te zijn”, vertellen de jonge filmmakers Robbin van Mechelen en Thijmen Knook. “We zijn woensdagochtend vroeg op pad gestuurd door de Filmacademie en hebben toen onderzoek naar Grave gedaan. We kwamen al snel uit bij de plaatselijke jeu de boulesclub Grave Superieur, omdat zij het verdienen om in het zonnetje gezet te worden.”

‘Grappige taferelen’
De cineasten in spe kijken enthousiast terug op hun Graafse avontuur. “In de 48 uur dat wij in Grave waren, hebben wij ontzettend veel gezien en gehoord. Daarnaast zijn we enorm onder de indruk geraakt van de gastvrijheid in Grave. De opdracht van school was het maken van een documentaire zonder budget. Hierdoor hebben wij moeten bedelen bij de inwoners van Grave, wat voor veel grappige taferelen zorgde. Zo hebben we gratis overnacht, mochten we voor niets eten in het ABC-restaurant, hebben we gratis koffie gekregen in café De Gouden Leeuw en nog veel meer.”

‘Passie’
De donderdag brachten de studenten door op de jeu de boulesclub. “Deze dag was een enorme ervaring, die zoveel meer bracht dan alleen wat interviews. We hebben mensen leren kennen die met heel veel passie leven voor jeu de boules en de club. Als filmmakers vinden wij het belangrijk om deze mensen ook een klein podium te bieden en dit leek ons de perfecte manier.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties