Grave

Stichting Ambachtcentrum Grave zoekt teamleiders (vrijwilligerswerk)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De Stichting Ambacht Centrum Grave is op zoek naar teamleiders voor de werkgroepen Groen, Werkplaats en Binnenruimten (winkel, theekamer, creatieve ruimte).

De Stichting Ambacht Centrum Grave heeft als doel een plek te creëren waar mensen in een veilige omgeving samen kunnen komen en kunnen ontspannen door inspanning. "We organiseren onze activiteiten in en rondom het Rode Nonnenklooster in Velp bij Grave, een eeuwenoude vestingstad gelegen aan de Maas. Binnen de Stichting Ambachtcentrum Grave brengen wij mensen bij elkaar die ambachten beoefenen - denk aan tuinieren, houtbewerken en (fiets)reparaties - en die kennis en kunde willen delen en overdragen volgens het principe 'leren door te doen'. Met onze activiteiten dragen wij bij aan het onderhoud van de monumentale tuin van het klooster en zetten wij het Rode Nonnenklooster op de kaart en zo helpen wij historisch erfgoed voor Grave te behouden en aantrekkelijk te maken voor toeristisch bezoek. Deze doelstelling en de heerlijke omgeving waarin je op adem kunt komen en je veilig kunt voelen maakt het Ambachtcentrum Grave een plek waar vrijwilligers uit Grave en omgeving zich graag voor inzetten. We richten ons op mensen met de wens om weer deel uit te maken van de arbeidsmarkt (bijvoorbeeld een baan verloren door Corona), die hun arbeidsmogelijkheden willen onderzoeken en/of een arbeidsritme willen bijhouden of opdoen. Ook mensen die graag af en toe het huis uit willen en met anderen in contact willen zijn en de handen uit de mouwen willen steken zijn van harte welkom.

Wil jij ook bijdragen aan het behoud van historisch erfgoed en wil je graag onderdeel zijn van een enthousiast vrijwilligers team en beheers je een ambacht of wil je een ambacht leren? De Stichting Ambacht Centrum Grave is op zoek naar teamleiders voor de werkgroepen Groen, Werkplaats en Binnenruimten (winkel, theekamer, creatieve ruimte). "Je geeft leiding aan een team dat je begeleiding nodig heeft in het aanleren van kunde, vaardigheden, dagritme, structuur etcetera. Je bent verantwoordelijk voor het creëren van een veilige leer/werkomgeving en voor een optimale samenwerking van de vrijwilligers. Je werkt zelf graag een aantal dagdelen per week mee als meewerkend teamleider en richt je op het stimuleren van het ontwikkelen van vaardigheden en zelfstandig werken. De nadruk ligt op het samenwerken en samen ontwikkelen en niet op mensen aan het werkt te zetten."

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Helen Akkerman via 06-11361313. Heb je interesse en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan met een beknopte motivatiebrief en je cv via info@ambachtcentrumgrave.nl

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties