Grave

Sint-Elisabethkerk iedere zondag geopend van 15 tot 17 uur

Steeds meer kijkers voor missen uit Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Door de coronacrisis neemt het aantal kijkers van de heilige missen via de kerkomroep uit de Graafse Sint-Elisabethkerk steeds verder toe.

De Nederlandse bisschoppen hebben, in gesprek met het rijk, bepaald dat kerkelijke vieringen niet met gelovigen plaatsvinden. Voor uitvaarten wordt een uitzondering gemaakt. Daarvoor geldt een maximumaantal van dertig aanwezigen. Net als de ‘gewone’ eucharistievieringen worden ook uitvaarten vanuit de kerk van Grave uitgezonden via de kerkomroep, zodat deze live of later bekeken kunnen worden.

De heilige missen van dinsdag tot en met zaterdag om 09.30 uur en de hoogmis van zondag 11 uur worden live uitgezonden en zijn ook nadien te bekijken via www.kerkomroep.nl/#/kerken/21547. Op zondagmorgen bestaat de kans dat vanwege (landelijke) drukte er alleen geluid wordt uitgezonden. Later op de dag is dan ook het beeld beschikbaar.

Parochianen die behoefte hebben aan een misboekje om de zondagsmis beter te kunnen volgen, kunnen dat aangeven via algemeen@st-elisabethparochie.nl.  Ook is pastoor Aarden rechtstreeks te bereiken via de parochietelefoon: 06-2278 4974.

Elisabetherk geopend als blijk van naastenliefde
De bisschoppen hebben kerken gevraagd om de deuren te openen voor aanbidding van het Allerheiligste Sacrament en om een blijk van naastenliefde te geven ten behoeve van de plaatselijke voedselbank. Daarom is de Sint-Elisabethkerk iedere zondag geopend van 15 tot 17 uur. In de kerk en in de dagkapel staat een bus waarin een geldelijke bijdrage voor de Graafse voedselbank gedeponeerd kan worden. De dagkapel is dagelijks geopend tussen 9 en 17 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties