Grave

Sportzomer - Column Freddy Klooté

Door Freddy Klooté


Zwaar, zwaar, zwaar. We wisten dat het zou gebeuren, hadden ons voorbereid, maar het is veel erger dan we dachten. Vrouwlief Ria en ik zijn fanatieke sporters. Nou ja, om naar sport te kijken, bedoel ik. Zelf nog aan sport doen lijkt me gruwelijk.

We wisten al sinds het verschijnen van de Sportkalender 2016, begin januari, dat we het flink voor de kiezen zouden krijgen. In februari zijn we met de voorbereidingen begonnen. Alle sportevenementen netjes op datum gerangschikt in een grote map gedaan. Met extra ruimte voor “tussendoortjes”. Hoogtepunten zijn alle NK’s, EK’s en WK’s. Verder de wielerklassiekers, de Tour, Wimbledon. Straks de Olympische Spelen. De NBA en de Nederlandse eredivisie basketbal worden trouw bekeken. Indien mogelijk gaan we live naar de basketbalwedstrijden van kleindochter Lisa. Tussendoortjes zijn wedstrijden uit de tweede categorie, die vrij onverwacht op ons pad komen. Voorbeelden? Nederland-Duitsland basketbal voor MU18 in Wijchen. Of de Scheldeprijs wielrennen. Ook Veenendaal-Veenendaal wielrennen heeft ons al twee keer verrast.

Om dit alles mogelijk te maken is uiteraard een aantal basisvoorwaarden noodzakelijk. In elke redelijke ruimte in ons huis moet een scherm aanwezig zijn. De schema’s moeten twee dagen van tevoren in alle ruimtes op een duidelijke plek zijn opgehangen. Als programma’s samenvallen beslist een muntje waar we live naar kijken en wat we opnemen. Ook voor het afkijken van de opgenomen programma’s zijn lijsten op de bekende plaatsen opgehangen.

Jullie begrijpen dat op dit moment, met het EK voetbal, Wimbledon, EK atletiek, het future/Amstelveen, de Ronde van Oostenrijk en de Tour we constant onder hoogspanning leven. We staan iedere ochtend om 06.15 uur op en gaan beneden theedrinken en drie kwartier afkijken. Vervolgens wordt er gedoucht en het ontbijt genoten. Tijdens dat ontbijt (45 minuten) kijken we weer wat af. Voor de boodschappen is 30 minuten gereserveerd. Omdat Ria geen tijd heeft om te koken, is de magnetron een onmisbare vriend. Kranten worden niet meer gelezen. We zien toch alles op sportgebied en wat er verder op deze wereld gebeurt interesseert ons helemaal niks. ’s Middags kiezen we voor live tour en daarna een wedstrijd tennis afkijken. ’s Avonds een wedstrijd voetbal. Live of opgenomen. In de rust van de voetbalwedstrijd eten we weer een paar bammetjes of gooien we een paar loempia’s in de vetpan. Als er geen verlenging is zijn we om 22.50 uur klaar met de wedstrijd en kan de vaatwasmachine worden ingeruimd en aangezet.

Nu het basketbalseizoen zowel in Amerika als in Europa is afgelopen, hebben we ’s nachts wat meer tijd om te slapen. Dan zijn we als de Olympische Spelen beginnen goed uitgerust. Met de organisatie daarvan zijn we nog niet helemaal klaar. We worstelen nog met het boksen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties