Grave

Project van Merletcollege Grave en Lionslub Nijmegen Brabantse Poort

Solliciteren kun je leren

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - In het Merletcollege Grave gonsde het de avond van dinsdag 18 december van de jonge ‘sollicitanten’ en hun ‘toekomstige werkgevers’. Een mooie traditie vond plaats, waarbij de scholieren de geleerde stof in de praktijk brachten.

Solliciteren kun je leren. (foto: Jos Engelaer)

Tijdens de lessen Nederlands schreef een groep van ongeveer zestig leerlingen uit 4 havo een sollicitatiebrief naar aanleiding van door de Lionsclub Nijmegen Brabantse Poort aangeleverde advertenties. De vacatures varieerden van huiswerkbegeleider, medewerker bij een recreatiebedrijf, assistent in een juwelierszaak tot tandartsassistente en medewerker bij McDonald’s. De Lionsclub nodigde alle kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek.
Lichtelijk nerveus zaten de leerlingen te wachten op hun beurt. Zij werden in de aula opgehaald voor hun gesprek met twee leden van de Lionsclub. Hoe zou het gaan en zouden zij aangenomen worden? Meteen na afloop evalueerden de verschillende commissies met de sollicitanten hun brief en gesprek en kreeg de sollicitant ook te horen of hij of zij de baan zou hebben gekregen. Bij de meesten was dat het geval.

Tevreden over kwaliteit
Opgelucht én doorgaans enthousiast kwamen de leerlingen terug in de aula waar de aanwezige ouders, medescholieren en docenten Nederlands uitvoerig hun ervaringen te horen kregen. De leerlingen vertelden dat ze veel van de sollicitatieprocedure hadden opgestoken.
Bij navraag bleek ook de Lionsclub heel tevreden over de kwaliteit van de brieven, de voorbereiding en de presentatie door de sollicitanten. Het Merletcollege Grave is trots op de leerlingen en zeer tevreden over de samenwerking met de Lionsclub. Het neemt dit project volgend jaar dan ook zeker weer op in het curriculum van havo 4.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties