Grave

Geslaagd sollicitatieproject op Merletcollege Grave

Solliciteren kun je leren!

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op dinsdagavond 29 november gonsde het in het Merletcollege Grave van de jonge ‘sollicitanten’ en hun ‘toekomstige werkgevers’. Een mooie traditie vond plaats. Tijdens de lessen Nederlands schreef een groep van meer dan zeventig leerlingen uit 4 havo een sollicitatiebrief naar aanleiding van door de Lionsclub Nijmegen Brabantse Poort aangeleverde advertenties. De vacatures varieerden van administratief medewerker en medewerker bij een recreatiebedrijf tot assistent in een juwelierszaak, tandartsassistente en medewerker bij McDonald’s. De Lionsclub nodigde alle kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek.

Lichtelijk nerveus zaten de leerlingen te wachten op hun beurt. Zij werden in de aula opgehaald voor hun gesprek met twee leden van de Lionsclub. Hoe zou het gaan en zouden zij aangenomen worden? Meteen na afloop evalueerden de verschillende commissies met de sollicitanten hun brief en gesprek en kreeg de sollicitant ook te horen of hij of zij de baan zou hebben gekregen. Bij de meesten was dat gelukkig het geval.

Opgelucht én doorgaans enthousiast kwamen de leerlingen terug in de aula waar de aanwezige ouders, medescholieren en docenten Nederlands uitvoerig hun ervaringen te horen kregen. De leerlingen vertelden dat ze veel van de sollicitatieprocedure hadden opgestoken.

Bij navraag bleek ook de Lionsclub heel tevreden over de kwaliteit van de brieven, de voorbereiding en de presentatie door de sollicitanten. Het Merletcollege Grave is trots op de leerlingen en zeer tevreden over de samenwerking met de Lionsclub. Het neemt dit project volgend jaar dan ook zeker weer op in het curriculum van havo 4.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties