Grave

Sociom Zin: 50 vrijwilligers maken zinvolle activiteiten mogelijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - "Sociom Zin biedt activiteiten aan die aanzetten tot nadenken", vertelt Sarah Schendeler (foto), coördinator van Sociom Zin. "De activiteiten worden aangeboden op diverse locaties in het Land van Cuijk en zijn bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan zo nu en dan een moment van reflectie en verbinding met anderen. Dit kan ons helpen om lekkerder in ons vel te zitten of bijvoorbeeld bij het maken van keuzes in ons leven."

Zo’n 50 vrijwilligers van Sociom Zin verzorgen diverse groepsactiviteiten zoals een leesgroep, een wandelgroep, diverse gespreksgroepen en er worden periodiek films vertoond en nabesproken. Ook voeren zij individuele gesprekken en schrijven het levensverhaal van mensen op. Deze getrainde vrijwilligers worden begeleid bij het uitvoeren van de activiteiten. "Deze activiteiten vormen een mooie aanvulling op het aanbod van sport- en spelactiviteiten en dagbesteding in het Land van Cuijk. De enthousiaste vrijwilligers maken net dat beetje extra verdieping mogelijk", voegt Sarah toe.

Voor 'Er op uit op Zondag' in Cuijk (bestaande groep) en Grave (nieuwe groep) worden nieuwe gastheren en –vrouwen gezocht die eens in de paar maanden een zondag willen begeleiden, waarin uitwisseling met elkaar plaatsvindt over diverse thema’s.

In Grave verscheen in juli een nieuw levensboek ‘Mijn tijd op zee’. Dit werd opgetekend door Frans Pennings, één van de vrijwilligers van de groep 'Zin in jouw Levensverhaal?’ Hij schreef het bijzondere verhaal op van Jan Heine en dit is verkrijgbaar bij Primera in Grave.”

Informatie
Meer informatie nodig over een activiteit of interesse om vrijwilliger te worden, ga naar www.sociom.nl/sociomzin of neem contact op met Sarah Schendeler, coördinator Sociom Zin, via sarahschendeler@sociom.nl of 0485 – 700 500.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties