Grave

Sociëteit Grave organiseert lezing en excursie Geopaden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Sociëteit Tot Nut ende Vermaeck in Grave verzorgt zaterdag 23 november om 11 uur een lezing over het ontstaan van de stuwwal tussen Nijmegen, Kleve en Mook in het Nederlands-Duitse grensgebied. Na de lunch wordt vertrokken voor een excursie door dit gebied.

Dit stuwwalgebied is ontstaan in de voorlaatste ijstijd, het Saalien, zo’n 160.000 jaar geleden. Enorme landgletsjers die in Scandinavië kilometers dik waren reikten tot in deze omgeving. Na het terugtrekken van de gletsjers bleef een heuvellandschap achter met heuvels van ruim honderd meter hoogte waarin het smeltwater diepe dalen uitsleet in de bevroren ondergrond. Daarvan zijn nog steeds kenmerken zichtbaar in het landschap.

Geopaden.nl is een vereniging die een website beheert waar het ontstaan van dit gebied uitgebreid gedocumenteerd wordt. Daarnaast zijn een aantal wandelingen en een fietstocht te vinden op deze site. Ter voorbereiding op de lezing en de excursie is het interessant vooraf even rond te kijken op www.geopaden.nl. 

Voor de ongeveer twee uur durende excursie dient men goed ter been te zijn. Het terrein is geaccidenteerd. Deelname aan alleen lezing en lunch is mogelijk. Eigen vervoer. De Sociëteit stelt deze activiteit ook open voor niet-leden, deze betalen 10 euro (leden gratis). Opgeven kan tot 21 november via societeitgrave@gmail.com.  Graag aangeven of u mee wilt rijden of zelf wilt rijden en hoeveel personen u mee kunt nemen. Bij slecht weer wordt na de lezing beslist over eventueel niet doorgaan van de excursie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties