Grave

Sleepy vs Grumpy - Column Kenneth Steijvers

Door Kenneth Steijvers

Over een paar maanden gaat het Amerikaanse circus weer van start, dan beginnen namelijk de presidentsverkiezingen. Een geldverslindend evenement met hoge amusementswaarde. Het bevat minitieus georkestreerde circusacts, zoals het traditionele moddergooien, een doorlopende show met spierballentaal, een balanceeract (wie gaat op z’n bek?), de clownsact met twee hilarische clowns in de hoofdrol en tot slot de grote finale met het spannende kiesmantellen. Dit alles kunt u aanschouwen onder het indrukwekkende tentdak van het mediacircus. Komt dat zien! Komt dat zien!

Echter, het bezige baasje van de Onverenigde Staten is in alle staten. Het stappenplan, opgesteld door zijn trouwe hyena’s, was namelijk gereed, zodat hij eind 2020 wederom kon worden bekroond tot leeuwenkoning. Het ging alleen niet zoals gepland. Er ontstond een aantal onvoorziene omstandigheden, die niet waren ingecalculeerd.
Wat begon als onschuldig griepje, werd langzaam maar zeker een schuldig virus. Je kon aan je bleekwater voelen dat het de verkeerde kant op ging. De gevolgen waren, naast de menselijke drama’s, ook nog op het financiële vlak aanwezig. Het systeem was hier niet op berekend, want miljoenen mensen stonden ineens op straat. Tja, als je toch al op straat staat, en de zwart-witte open wond wordt gepekeld, dan is demonstreren het logische gevolg. Maar eerlijk, ga er maar aan staan. Als leider van een land een pandemie, een financiële crisis en rassenrellen in krap 3 maanden proberen te verwerken. Toupetje af hoor.
Ook voor de wanna-be president is het lastig. Iemand die al als slaperige muurbloem te boek staat, moet ineens proberen op te vallen tussen al dat (spreekwoordelijke) geweld. Als een roepende in een woestijn tijdens de lockdown. En ook nog met een mondkapje op. Wie zal hem horen? En hoe zal hij de huidige uitdagingen aangaan? Je kan nog zo slim zijn, de huidige problemen kan je niet weg mompelen.

Ja, het wordt een interessante strijd, tussen die twee tegenpolen. Tussen Sleepy en Grumpy. Tussen Goofy en Uncle Scrooge. Tussen Popeye en Brutus, waarbij iedereen zal afvragen of het blik spinazie op tijd geopend zal worden. Het wordt een gekkenhuis, een meeslepend verhaal met onverwachte wendingen, een duister circus waar alleen boeren met kiespijn lachen.

Maar goed, ik kan mij voorstellen dat je denkt ‘wanne ophef allemaal, daar hebben we hier toch allemaal niks mee van doen, met die meuk. Heul die kermis daar is ver-van-munne-bed-show, we hebben hier genoeg eige probleme’. Nou dat treft, mocht je toch een dergelijke show dicht bij huis willen zien, dan volg je gewoon de Graafse politiek. Al jarenlang één groot circus. Komt dat zien! Komt dat zien!

Kenneth Steijvers

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties