Grave

Sinterklaas op 19 november met 80 zwarte pieten naar Grave

Door Jolanda Adams

GRAVE - Nadat Sinterklaas zaterdag 18 november aankomt in Nederland, heeft hij zoals elk jaar de dag erna, zondag 19 november, gereserveerd voor Grave. De goedheiligman ziet ernaar uit om alle kinderen die middag te ontmoeten op de Loswal aan de Maaskade. Om 12.30 uur begint daar het voorprogramma met presentator Max.

Sint en zijn pieten zetten om 13 uur voet aan wal. Sint brengt maar liefst 80 zwarte pieten mee naar Grave. Regelpieten, waterpieten, dolle pieten, vrolijke pietengrieten, danspieten, kunst- en vliegwerkpieten, zelfs oma- en opapiet zijn weer van de partij, net zoals Spaanse Pietenpretband. Evenals voorgaande jaren wordt de vloot van de Sint weer begeleid door leden van watersportvereniging De Stuw en de prachtige stoomboten van Olie en Stoom. Ook Harmonie en Drumband Stad Grave en het Cloveniersgilde Grave zijn van de partij om de Sint en zijn pieten te verwelkomen. Scouting Grave en de EHBO-vereniging zorgen voor de veiligheid aan de waterkant. De winkels in Grave zijn deze koopzondag geopend van 12 tot 17 uur.

Knutselpiet heeft voor alle kinderen weer een leuke knutselplaat gemaakt. Inmiddels zijn deze platen verspreid onder de basisschooljeugd (tot en met groep 5) met daarop ook het Graafse intochtlied voor dit jaar. Zit je buiten Grave op school of heb je de knutselplaat niet gekregen, dan ligt er voor jou een klaar bij Pet’s Place in de Rogstraat of bij De Lekkernij in de Klinkerstraat.

Ontvangst en rondgang
Burgemeester Roolvink heet Sint zondag officieel welkom aan de Loswal. Aansluitend maken zij samen met de Spaanse Pietenband te voet een rondgang door de Graafse binnenstad. Via de Maasstraat, Rogstraat, Klinkerstraat, Hoofschestraat, Hoofdwagt, eindigt deze rondgang op de Markt, waar tevens een leuke minikermis staat.

Receptie van de Sint
Van 14.15 tot 16.15 uur uur houdt de Sint receptie voor alle kinderen tot en met groep 5 in het Huis van Sinterklaas aan de Rogstraat. Voor elk kind brengt hij vast weer een verrassing mee. 
Ben jij een handige piet en verdien jij een heus pietendiploma? De pieten dagen je dit jaar weer uit om te zien of jij een goede hulppiet zou kunnen zijn. In heel veel winkels in het centrum zijn pieten aanwezig met diverse handige pietenspelletjes. Om hier aan mee te doen kun je een deelnamekaart afhalen tegenover het Huis van de Sint in de Rogstraat. Op deze spelkaart staan de diverse winkels vermeld waar je naar toe moet gaan om een handig pietenspel te spelen. Ben je klaar met alle spelletjes, lever dan je kaart weer in bij het beginpunt en de Schrijfpiet zal een prachtig Zwarte Pietendiploma voor je uitschrijven.

Fotogenieke pieten
Ook de fotopieten komen weer uit Spanje meegevaren. Zij hebben van Sint de taak gekregen om de hele dag niets anders te doen dan met alle kinderen op de foto te gaan voor het album van Sint en zij zullen dat dan ook met zoveel mogelijk kinderen gaan doen. Wil je liever alleen op de foto, vraag dan gerust je lievelingspiet voor een leuke pietenselfie met jou.

Sint logeert in Grave
De Sint heeft het de komende tijd natuurlijk erg druk met de bezoekjes aan alle kinderen en scholen in Grave. Om het verblijf van de Sint in Grave te veraangenamen kan Sint gelukkig weer rekenen op zijn eigen huis hier in Grave. Het huis van de Sint vind je dit jaar op Rogstraat. Dus dat betekent dat je alle post en tekeningen voor de Sint daar in zijn eigen brievenbus kunt gaan doen en wie weet, tref je hem een keer in zijn huis aan? Sint is elk jaar weer enorm blij en verrast door de vele post die hij ontvangt!

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties