Grave

Seniorenwijzer Grave

Door Paula van Rensch van Welzijn Ouderen Grave

Info over diensten en activiteiten en belangrijke adressen voor alle senioren van Grave, Escharen, Gassel en Velp. Deze rubriek wordt verzorgd door Welzijn Ouderen Grave. Onze organisatie heeft als doel het welzijn van alle ouderen en hun mantelzorgers in de gemeente te bevorderen. Verzoeken voor info, hulp of ondersteuning kunnen op werkdagen van 9.30 tot 12.30 uur gemeld worden via 085-0202353 of via info@welzijnouderengrave.nl. Kantoor: Rogstraat 22 Grave. Meer info: www.Welzijnouderengrave.nl. 

De Coronamaatregelen hebben veel invloed op onze activiteiten. De bezoeken van de Ouderenadviseurs en de vrijwilligers van Graag Gedaan, dus de een-op-een-contacten, worden zo veel mogelijk voortgezet. Wij zijn voornemens de bijeenkomsten van Zin op Zondag weer op te starten. De eerste bijeenkomst zou dan op zondag 20 december zijn. Nadere berichten volgen.

Alle activiteiten van de KBO’s in Escharen en Velp zijn tot nader orde afgelast. Bij twijfel: info via de secretariaten.
KBO Gassel: alle activiteiten geannuleerd tot 1 januari 2021.
Senioren KBO Grave: aantal activiteiten wordt weer voorzichtig opgestart, zoals biljarten en kaarten maken. Gezien het beperkte aantal personen, dat aanwezig mag zijn, graag van te voren even contact met de secretaris. Deze week willen we u graag meer vertellen over onze vrijwillige hulpdienst “Graag Gedaan”. Als u door omstandigheden hulp nodig heeft en er is niemand in uw omgeving om u te helpen dan kan een vrijwilliger uitkomst bieden. Samen met u gaan we dan op zoek naar de mogelijkheden. Voorbeelden van deze diensten zijn:
-Boodschappenmaatje: een vrijwilliger helpt u door voortaan samen naar de winkel te gaan of boodschappen voor u te halen,
-Gezelschapsmaatje: mist u contact met anderen of kunt u moeilijk zelfstandig de deur uit? Een vrijwilliger kan regelmatig een bezoekje bij u brengen, samen een kop koffie of thee drinken of een ommetje maken, hierdoor kan uw dag opfleuren.
-Nieuwe activiteiten vinden: Wilt u graag mensen ontmoeten, creatief bezig zijn of een cursus doen? Het is soms lastig een eerste keer ergens alleen naar toe te gaan, een vrijwilliger kan dan samen met u een kijkje gaan nemen. -Automaatje: Moet u naar het ziekenhuis, een arts of tandarts en kunt u geen gebruik maken van bus- of een ander vervoer? Onze vrijwilliger brengt u u naar de plek van bestemming, wacht daar of haalt weer op. U betaalt een kleine onkostenvergoeding per gereden kilometer.
-Klusmaatje: Handige vrijwilligers helpen u met kleine klussen, zoals een lampje vervangen, een schilderij ophangen of een stekkertje repareren. Ook kleine tuinklussen kunnen gedaan worden. Ook voor deze dienst wordt een vergoeding gevraagd.
-Mantelzorgondersteuning: Bent u mantelzorger en wilt u er even op uit, een boodschapje doen of naar de kapper? Een vrijwilliger kan u thuis even vervangen. Mocht u vragen hebben over een van deze diensten neemt u dan contact met ons op. Voor deze inzet hebben wij veel vrijwilligers nodig. Heeft u wat tijd over en lijkt de ondersteuning van ouderen u wel wat dan komen we graag met u in contact. U zult er zelf ook veel energie en voldoening uit putten. U bent van harte welkom!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties