Grave

Seniorenwijzer Grave

Door Paula van Rensch van Welzijn Ouderen Grave

Informatie over diensten en activiteiten en belangrijke adressen voor alle senioren van Grave, Escharen, Gassel en Velp.
Deze rubriek wordt verzorgd door Welzijn Ouderen Grave. Onze organisatie heeft als doel het welzijn van alle ouderen en hun mantelzorgers in de gemeente Grave te bevorderen. Alle verzoeken voor informatie, hulp of ondersteuning kunnen op werkdagen van 9.30 uur tot 12.30 uur gemeld worden via ons telefoonnummer 085 0202353 of 24 uur per dag via info@welzijnouderengrave.nl. Kantooradres: Rogstraat 22, 5361 GR Grave. Voor verdere informatie: www.welzijnouderengrave.nl. 

De verscherpte Coronamaatregelen hebben veel invloed op onze activiteiten. De bezoeken van de Ouderenadviseurs en de vrijwilligers van Graag Gedaan, dus de een-op-een-contacten, worden zo veel mogelijk voortgezet.

Alle activiteiten van de KBO’s in Escharen, Grave en Velp zijn tot nader orde afgelast. Bij twijfel: info via de secretariaten.

KBO Gassel: alle activiteiten geannuleerd tot 1 januari 2021.

Vorige editie vertelden wij u wat een Vrijwillige Ouderenadviseur van Welzijn Ouderen Grave voor u zou kunnen betekenen. Helaas bleek een deel van de tekst niet opgenomen, vandaar dat wij dit artikel graag nog eens naar voren brengen: Wordt u binnenkort 82 of 85 jaar of bereikt u de leeftijd van 75 of 80 jaar en bent u alleenstaand, dan kunt u binnenkort een brief van de Gemeente Grave verwachten waarin zij u een bezoek van de Vrijwillige Ouderenadviseur aanbieden. Welke vragen kunnen er tijdens dit bezoek aan de orde komen? -Ik wil naar een woning waar hulp is en waar ik me veilig voel; hoe moet ik dat aan pakken? -Mijn moeder kan haar rekeningen niet meer betalen ik weet er geen raad mee. -Ik wil meedoen met activiteiten, maar waar kan ik het beste terecht? -Mijn man is overleden en nu heb ik geen vervoer hoe moet ik dit regelen? -Ik loop vast met mijn administratie, kunt u helpen? -Na mijn operatie heb ik hulp nodig omdat ik allen woon, waar moet ik hiervoor zijn? -Ik voel me verschrikkelijk alleen, kunt u eens komen praten? -Kan ik mensen ontmoeten die ook een familielid met dementie hebben? -Ik wil voor en met ouderen vrijwilligerswerk doen en wil graag advies wat het beste bij mij past? De Vrijwillige Ouderenadviseur geeft u informatie en advies en ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze voor de juiste hulp.

Mocht u op dit moment vragen hebben op dit gebied, neemt u dan contact op met Welzijn Ouderen Grave via telefoon, email of loop bij ons binnen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties