Grave

Hoofdtrainer Remco ten Hoopen kijkt uit naar nieuwe seizoen

Selectie EGS '20 gaat 20 juni 'volle bak' van start

Door EGS'20

GRAVE - Na een jaar zonder voetbal in wedstrijdverband staat voor de amateurverenigingen in ons land de zomerstop voor de deur. EGS '20 start op 20 juni met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoofdtrainer Remco ten Hoopen blikt alvast vooruit. (foto: Matt Gerrits)

"Ook voor ons als voetbalvereniging komen er meer versoepelingen en voor onze mooie club EGS '20 exact op het juiste moment. Het clubgebouw nadert in rasse schreden zijn voltooiing, de velden ogen groener en groener, de Power Hill (sport- en beweegterp, red.) op De Kranenhof is bijna klaar en de aankleding van het complex zelf schiet ook al op. Natuurlijk, zoals al zo vaak gezegd, was en is dit alleen maar mogelijk geweest door de vele vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen. De een wat meer dan de ander, maar de betrokkenheid is groot. En het ziet er echt geweldig mooi uit.
Het is mooi dat we sportpark De Bikkelkamp nog achter de hand hebben. Nu met de Regio Cup kan EGS '20 toch deelnemen met dit sportpark als uitwijklocatie. Natuurlijk, restricties zijn er - niet douchen, geen kleedkamers, geen kantine etcetera - maar dat mag de pret niet drukken. Eindelijk mag onze voetballende jeugd de wei weer in, tegen echte tegenstanders in plaats van de potjes intern. Voetballen tegen elkaar is leuk, maar voetballen tegen andere verenigingen is nog veel leuker! Dus ik ben blij dat deze opties geboden kunnen worden op De Bikkelkamp en dat we weer aan het voetballen zijn.
Daarnaast maakt de vereniging geweldige stappen. Clubinterviewer Zoran Peer vroeg het al aan meneer Treffers, bij zijn interview met een van de vele sponsoren van de club: 'Wat is belangrijk voor een club als EGS '20?' En meneer Treffers sloeg de spijker op zijn kop. De club heeft toekomst, maar moet wel investeren in de jeugd. Slaapsfeer is dan ook een van de sponsoren die de jeugd een warm hart toedraagt. En de club werkt aan de jeugd. Onder leiding van Dave Portier is er met de Technische Commissie Jeugd hard gewerkt aan een jeugdplan, dat langzaam aan echt vorm gaat krijgen. Hier worden zo nu en dan stevige discussies gevoerd, maar dat tekent de betrokkenheid van de mensen in de club bij het jeugdvoetbal. De komende weken zal dit plan gestalte gaan krijgen en het ziet er veelbelovend uit.
Ook de Technische Commissie Senioren ontwikkelde een clubvisie. Voor de prestatieve en de recreatieve tak van de vereniging. Ik ben echt onder de indruk van de tijd, de energie die men erin stopt. Natuurlijk vind ook ik dat het best allemaal iets sneller kan, maar de club denkt goed na en wil verantwoorde keuzes maken. Natuurlijk ben ik als hoofdtrainer verantwoordelijk voor de uitvoering van dit plan in de prestatieve kant van de club, maar ik ben zeker ook geïnteresseerd in de recreatieve kant. Als ik het goed heb begrepen komt er zelfs een seniorenelftal bij. Hoe mooi is dat. De club zit in de lift en die lift blijft klimmen. Dit betekent wel dat we elkaar allemaal scherp moeten houden en dat we 'ons compex' niet als normaal gaan beschouwen. Dat over 5 jaar niet dingen afgebroken zijn, dat we de rommel laten liggen, dat het ballenhok een zooitje wordt, dat er vrijwilligers gaan stoppen... We moeten met zijn allen onze geweldige accommodatie koesteren en zorgen dat we er ruim 30 jaar samen plezier aan kunnen beleven voor er weer een likje verf op moet. Bouwen is één, onderhouden doen we samen.

De selectie
De selectie blijft grotendeels intact voor het seizoen ‘21-‘22. Een enkeling gaat lager spelen en een enkeling stopt noodgedwongen door werk, verhuizing of studie. Er komt ook weer een aantal spelers bij. Dat aantal had nog groter kunnen zijn, maar ik ben er trots op dat de club het doet met eigen jongens en dat we geen mensen gaan betalen, al is het maar reiskosten. Door deze clubafspraak merk je dat er potentiële aanmeldingen afhaken, maar zo is gegarandeerd dat de jongens die wel komen, ook echt voor EGS'20 willen spelen. Ik denk dat we met deze groep leuk mee kunnen spelen in de derde klasse en dat er veel potentie in zit. Ook de jeugdspelers die doorstromen van onder-19 naar onder-23 hebben potentie en kunnen in de toekomst misschien wel deel uit gaan maken van de startende elf op zondagmiddag. De opleiding doet het goed en dat is mooi.
Met Pasen heb ik genoten van het door de jeugdevenementencommissie georganiseerde Paasevent. Er waren zoveel jeugdleden die levend Cluedo deden, chocolade-eitjes zochten en oudere jeugdleden die als paashaas over het complex huppelden. Hoe fantastisch! Een goed georganiseerde activiteit waarvan ik hoop dat er nog vele volgen voor onze jeugd. Ook de voetbalkampen van voetbalschool Zportz met Han Piels waren een succes. Lachende jeugd, actieve jeugd. Ook mijn eigen georganiseerde kamp was een leuke ervaring en heeft aangetoond dat ook in de onderbouw enorm veel talent rondloopt. Zowel bij de jongens als de meisjes. Ik hoop ook echt dat EGS '20 straks een geweldige meisjesvoetbaltak heeft. Er is al een aantal meidenteams en die doen het zo leuk en goed.
De selectie start de voorbereiding op 20 juni. We hebben er zin in. Na een jaar 'pappen en nathouden' zonder de 27-plus-spelers mogen we de 20e weer volle bak. En volle bak zullen we gaan met zijn allen, want dat zijn we wel verplicht aan al die hardwerkende vrijwilligers die van EGS'20 een geweldige club maken op een geweldige accommodatie!

Samen zijn we EGS '20."

Remco ten Hoopen
Hoofdtrainer EGS '20

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties