Grave

SCV '58 en GVV '57 houden elkaar in evenwicht

Door Jan Nuijen van GVV '57

VELP - SCV '58 en GVV '57 hielden elkaar zondagmiddag in Velp keurig in evenwicht: 2-2.

GVV ’57 begon de derby in Velp tegen SCV '58 georganiseerd en speelde de bal goed rond. Het spel van GVV '57 was in de beginfase goed te noemen. Echter was GVV '57 in de eindfase te slordig waardoor er geen grote kansen gecreëerd werden.
SCV '58 probeerde door de defensie van GVV te komen met 'de lange bal' en met bewegende mensen vanuit de tweede lijn. Dit werd vakkundig door de Graafse defensie opgelost. In de 28ste minuut kwam GVV '57 op voorsprong na een steekpass op Menno van Tienen, die hard in de de verre hoek schoot: 0-1. GVV '57 ging nog voor rust op zoek naar de 0-2. Rene Koninkx was dichtbij met een kopbal, maar deze werd door de keeper onschadelijk gemaakt.

Na de rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Gravenaren. SCV '58 begon aan te dringen, maar dit werd door GVV '57 goed opgevangen. In de 55ste minuut werd er een hoge bal op het middenveld verkeerd geraakt en de bal belandde in de loop van de spits van SCV '58. Hij maakte geen fout en zorgde voor de 1-1. SCV '58 voerde de druk op en ging op zoek naar de overwinning. GVV '57 pakte de draad weer op en ging verzorgder spelen. In de 70ste minuut counterde SCV '58 snel en stuiterde de bal wat gelukkig voor de voeten van de tweede spits van SCV '58. Een hard schot van 20 meter net onder de lat betekende 2-1. GVV '57 was van slag en ging met volle druk vooruit voetballen om terug te komen in de wedstrijd. SCV '58 kreeg daardoor een aantal countermogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 85e minuut werd de 2-2 gemaakt door (alweer) Menno van Tienen.In de slotminuut kreeg Aldair Rodrigues nog een grote kans maar hij trof niet het net waardoor de eindstand op 2-2 bleef staan.

GVV’57 zal de laatste 2 wedstrijden moeten winnen om nog zicht te houden op de derde periodetitel. Zondag 20 mei speelt GVV tegen kampioen Estria.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties