Grave

Schrijfster Carolijn Visser te gast in bibliotheek Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Schrijfster Carolijn Visser komt vrijdag 18 mei naar de bibliotheek van Grave. Ze is één van Nederlands bekendste reisboekenschrijvers en reist al vanaf haar vijftiende de hele wereld over. De lezing is een samenwerking tussen Het Graafs Museum en BiblioPlus.

Vissers speciale belangstelling gaat uit naar communistische en postcommunistische samenlevingen als China, Vietnam, Nicaragua en Estland. Haar reisverhalen over deze landen, zoals Buigend bamboe, Hoge bomen in Hanoi, De kapers van Miskitia, Uit het moeras en Tibetaanse perziken, laten een onafhankelijk schrijfster zien die zich aangetrokken voelt tot mensen die zich onder barre omstandigheden staande weten te houden.

Selma
In 2016 verscheen Selma. Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao, het dramatische levensverhaal van de Joodse Selma uit Nederland die, nadat ze in de oorlog ondergedoken heeft gezeten, trouwt met de Chinese Chang Tsao en met hem en hun twee kinderen in China gaat wonen. Als buitenlandse raakt ze, ondanks de hoge partijpositie van haar man, in een steeds groter isolement. Uiteindelijk worden zij en haar gezin slachtoffer van de Culturele revolutie. Voor dit boek ontving Visser vorig jaar de Libris Geschiedenis Prijs.

De lezing begint vrijdag 18 mei om 20 uur in de bieb van Grave. Kaarten à 7,50 euro zijn te koop op www.biblioplus.nl of in een vestiging van de bibliotheek. Leden van Biblioplus en vrienden van het museum krijgen 2,50 euro korting.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties