Grave

'Wat is het je waard?'

Schoolproject over dilemma’s in oorlogstijd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Tijdens de Tweede Wereldoorlog stonden gewone mensen voor moeilijke keuzes. In oorlogstijd kan een keuze grote gevolgen hebben. Het afwegen van dilemma’s staat centraal in het project 'Wat is het je waard?' van het Graafs Museum.

Alfra Koopmans en Annabel Spanjersberg van het educatieteam van het Graafs Museum overhandigden op 27 augustus het lesboek “Wat is het je waard” aan deelnemende scholen.

De werkgroep Educatie heeft samen met Erfgoed Brabant Academie lesmateriaal gemaakt waarbij Graafse, historische gebeurtenissen uit de oorlog dichtbij gehaald worden. Het project is geschikt voor groep 7/8 van het basisonderwijs en klas 1/2 van het voortgezet onderwijs.

Bijna alle basisscholen uit de gemeente Grave hebben zich aangemeld voor dit project en ook basisscholen uit Nederasselt, Overasselt en Heumen doen mee. Van het voortgezet onderwijs zijn het Merletcollege en de Visio-school geïnteresseerd.

Bezoek kampement
17 september is het 75 jaar geleden dat Grave bevrijd werd. Om dat te vieren zijn er allerlei activiteiten rond de Kazematten en de Graafse brug. De scholen kunnen dan tijdens het project 'Wat is het je waard', dat rond die tijd loopt, het kampement bij de brug bezoeken.
Het lesmateriaal bestaat uit een docentenhandleiding en fotomateriaal. De boekjes werden dinsdag 27 augustus in het Graafs Museum overhandigd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties