Grave

Samen uit, samen thuis; wat er ook gebeurt

Door Irene Peeters van Annora Uitvaartverzorging BV

De meeste mensen denken niet graag na over doodgaan en dat begrijpen wij volledig. Iedereen houdt zich nu eenmaal liever bezig met de leuke dingen van het leven. Zeker bij het plannen van een mooie reis voor de zomer. En toch is het verstandig om ook hier even bij stil te staan. Zodat u voor eens en voor altijd weet wat u moet regelen als u onverhoopt te maken krijgt met een overlijden in het buitenland. Daarom zetten we de belangrijkste zaken even op een rij. Het geeft echt rust te weten dat alles goed geregeld is en wat u eventueel kunt doen, zodat u daarna weer volop kunt genieten van de voorpret en de mooie reis!

Marsha Laijan RU en Irene Peeters RU.

Voorbereidingen op een reis
Natuurlijk is het altijd verstandig een reisverzekering af te sluiten. Check wel goed vooraf aan uw reis wat deze verzekering voor u kan betekenen bij een onverhoopt overlijden en bij het naar huis laten brengen van de overledene.

Overlijden in het buitenland
Als het onverhoopt gebeurt dat een dierbare overlijdt in het buitenland, komt er veel op u af. U dient dan ondanks de schok en het verdriet meteen het een en ander te regelen:

  • Als er een reisverzekering is afgesloten, neemt u contact op met de alarmcentrale van de verzekeraar;
  • Als uw overleden dierbare beschikt over een uitvaartverzekering, neemt u contact op met de verzekeraar;
  • Als u reist zonder reisverzekering of -organisatie, dient u contact op te nemen met de lokale politie, de Nederlandse ambassade of het consulaat.

Na een overlijden heeft u ook diverse documenten nodig zoals een verklaring van overlijden, die is ingevuld door een plaatselijke arts. Daarnaast dient u een bewijs van aangifte in de plaats van overlijden te vragen. Ook een 'Laissez passer' document is noodzakelijk. Deze documenten zijn nodig om uw overleden dierbare naar huis te laten brengen. De instantie die u heeft gebeld na het overlijden kan u daar mogelijk in bijstaan.

Altijd bereikbaar
Als zoiets vreselijks ver van huis gebeurt, heeft u alle hulp hard nodig. Het is belangrijk dat u dan direct over de gegevens kunt beschikken van verzekering(en) zoals het alarm- en polisnummer. Zorg dus dat u deze gegevens altijd bij u heeft!
Ook is het goed te weten dat u altijd contact met ons kunt opnemen voor betrouwbaar advies, praktische hulp en oprecht medeleven. We hopen dat het nooit nodig is, maar met de wetenschap wat u dan moet doen en op wie u kunt terugvallen, wensen wij u alvast van harte een heerlijke vakantie. Waarbij u samen geniet en samen weer veilig thuiskomt, gezond en wel!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties