Grave

LPG-lijsttrekker Rick Joosten:

'Samen met U'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart doen de diverse partijen verwoede pogingen om in de gunst van de kiezer te komen. Maar wie zijn nu die mensen achter de verschillende politieke groeperingen? Aan de vooravond van de verkiezingen laat Arena de lijsttrekkers van de Graafse en Landerdse partijen aan het woord.

Lijsttrekker: Rick Joosten
Partij: De Lokale Partij Grave
Leeftijd: 32
Motto: Samen met U
Favoriete landelijke politicus: Klaas Dijkhof
Beste raadslid afgelopen periode: Astrid Bannink
Website: www.lpg-grave.nl

Wat zijn de drie belangrijkste programmapunten?
1. Wonen, groen- en wegenonderhoud
2. Zorglandschap/ondersteuning op orde, iedereen neemt actief deel aan de maatschappij
3. Werken en recreëren.

De gemeente Grave moet…...
Zelfstandig blijven.
Wij zijn voor een zelfstandige gemeente Grave. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt geen enkele reden voor herindeling. Grave heeft voldoende bestuurskracht en deze is de afgelopen 4 jaar zelfs gestegen. Ook financieel heeft Grave haar zaken op orde. Geen torenhoge schulden en voldoende eigen vermogen. Een gemeente met Boxmeer, Cuijk, St. Anthonis en Mill & St. Hubert is onbeheersbaar en erg afstandelijk. Nergens blijkt uit onderzoeken dat de bestuurskracht toeneemt na herindeling of dat dit financieel aantrekkelijker word. Ook wordt nergens ervaren dat de dienstverlening beter word.
Argumenten voor herindeling zijn alleen maar extern gericht en niet op onze inwoners. Terwijl onze inwoners juist het enige uitgangspunt moeten zijn.
Herindeling heeft géén enkele zin, dit dient alléén landelijk politiek gewin!

Wat had de afgelopen vier jaar anders gemoeten?
In de afgelopen 4 jaar hebben we veel zaken gerealiseerd in het zorglandschap: wonen, werken, leefbaarheid en zorg. Mede als gevolg van de decentralisaties die naar de gemeente zijn gekomen. In de komende 4 jaren willen we dit verder ontwikkelen, met extra aandacht voor groen- en wegenonderhoud.

Wat moet de komende vier jaar nu echt eens worden gerealiseerd in Grave?
De communicatie en het eerder betrekken van de inwoners bij de ontwikkeling van nieuw beleid moet speerpunt zijn de aankomende 4 jaar. Om zo breder gedragen besluiten te kunnen nemen. Er komen nog uitdagingen op ons af, die we alleen Samen met u aankunnen. U mag van ons verwachten dat niemand tussen wal en schip zal vallen.

Overweegt u de burgers lastenverzwaringen op te leggen?
Nee.

Met welke partij heeft LPG de meeste raakvlakken?
Wij willen graag samenwerken met die partijen die constructief mee willen werken aan het (blijven) bouwen aan een mooie gezonde gemeente Grave.

Met welke partij heeft LPG het minst op?
Wij willen alléén samenwerken met die partijen die constructief mee willen werken aan het (blijven) bouwen aan een mooie gezonde gemeente Grave.

Heeft de gemeente Grave twee of drie wethouders nodig?
Gezien de extra taken die wederom op ons afkomen lijkt het ons verstandig om voldoende capaciteit te hebben. Wij denken dat 3 te ruim is en 2 aan de lage kant.

Beoordeling wethouders in afgelopen raadsperiode:
Wij hebben een college gehad dat het afgesproken bestuursakkoord heeft afgewerkt. Hierbij zijn ook moeilijke, oude en pijnlijke dossiers, zoals bijvoorbeeld Wisseveld, opgepakt en afgewerkt.

Prognose verkiezingen:
Wij wachten met spanning de verkiezingen af. De kiezer beslist.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties