Grave

Rick Beijer: 'Ontspanning door inspanning'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Met plezier hoor ik de verhalen van jongelui, die nooit bij de pakken neerzitten, maar er telkens weer in slagen om bij problemen voor creatieve oplossingen te zorgen. Afgelopen week kwam ik weer zo’n jongeling tegen. Rick Beijer, 19 jaar, klaar met ROC Sport en Bewegen, zzp'er geworden. Met als dienstverlening het laten bewegen van mensen: “Zorgen dat de mensen, ook in coronatijd, toch kunnen sporten. Het is zo belangrijk dat mensen voldoende kunnen bewegen. Ontspanning door middel van inspanning. Ja, corona heeft mijn schema’s danig in de war geschopt. Ik heb gezien hoe mensen kunnen genieten van beweging, dus ik heb motivatie zat om voor mijn deelnemers alles te doen, zodat zij toch door kunnen gaan”.

Rick Beijer is een echte sportjongen: “Ik tenniste en voetbalde twee keer per week. In het weekend speelde ik twee dagen wedstrijden. Dus sporten was het wel en toen al dacht ik al eraan om hiervan mijn beroep te maken”.

Geen wonder dat hij na De Sprankel, het Merletcollege en ROC de Leijgraaf een baan richting Sport en Bewegen zocht. In plaats van overal te zoeken naar een paar uurtjes, richtte hij zijn eigen bedrijf op. “Beij Rick”. Een leuke woordspeling met zijn naam. Hij schreef zich in bij de Kamer van Koophandel en startte. “Mijn doel was en blijft om de leefstijl van mensen te helpen verbeteren. Om samen keuzes te maken. Mensen de kansen te geven om te veranderen. Te laten doen op een manier die zij zelf leuk vinden. En daar wil ik graag bij helpen. Ik heb zelf gevoeld hoe fijn het is om te bewegen. Dat gevoel gun ik ook een ander. Mooi als mij dat kan lukken. Ik zie nu al om me heen mensen blij worden en veranderen”.

Rick: “Ik huur een ruimte bij All4Fit waar ik één op één fitnesstraining geef. Dat duurt per sessie een uur. Daarnaast geef ik er ook voedingsbegeleiding plus virtuele workouts. Dat kan in de sportschool uitgevoerd worden, maar de oefeningen kunnen via het mobieltje ook thuis gedaan worden. Verder organiseer ik op vaste tijden bootcamps. We verzamelen op een bepaald punt in Grave, dat ik via de groepsapp aan de deelnemers heb opgestuurd. Dan lopen we van daar naar een punt waar je allerlei oefeningen kunt doen. Ik begin altijd met een circuit, gebruikmakend van materialen, dingen, die in de buurt staan. Ik geef ook oefeningen met lichaamsgewicht als speerpunt: opdrukken, squatten en alles wat met lichaamsbeweging te maken heeft. Ook de buikspieren worden niet vergeten. En dat alles in de buitenlucht. Bij regen of wind gaan we gewoon door. Bij onweer uiteraard niet. De bootcamp duurde een uur. Tot corona kwam. En het aantal deelnemers beperkt werd. Nu doe ik de bootcamp met twee personen. Een half uur intensief. Dat doe ik twee uur in de week. Komen er meer deelnemers dan ga ik meer halve uren aan de slag. Via de groepsapp wordt een schema gemaakt, zodat de deelnemers hun voorkeur van een bepaalde tijd kenbaar kunnen maken”.

Het bevalt zzp'er Rick bijzonder goed. “Ik heb tijdens mijn stage twee jaar gewerkt bij Fitland Mill. Dat is me goed bevallen en nu geef ik er sinds een jaar fitnesslessen. Eén op één en ook groepslessen. Dat doe ik op woensdagavond”. Wie denkt dat de week van Rick nu wel gevuld is, heeft het mis: "Ik werkte ook nog in de horeca. Bij "de Maaspoort”. Maar ook daar kwam corona tussen. En had ik weer tijd over. Stilzitten is niks voor mij. Dus heb ik gesolliciteerd als pakjesbesteller bij DHL. Vandaag heb ik er mijn eerste uren gewerkt. En ook dat bevalt me goed”. Het streven van Rick is, hoe kan het anders, een eigen sportschool. Met alle mogelijkheden. Met een eigen supplementenlijn. En dat allemaal lekker uitbouwen. Ook heb ik plannen om volgend jaar te gaan studeren. Richting bedrijfsleven. Met alles wat daar voor nodig is”.

Voorlopig heeft Rick nog volop bezigheden, maar maakt toch tijd voor voetbal bij de selectie van EGS'20 en het tennissen bij THOS. "En vooral voor luie avondjes samen met mijn vriendin, en, als corona voorbij is, weer feestjes met de vrienden”.

Voor alle onderdelen van het programma van Rick Beijer zijn nog plaatsen vrij. Kijk voor contact op www.beijrick.nl. Je vindt er een geestdriftig sportman met hart voor een ander.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties