Grave

Graafse fietsers van SLAK doen weer mee aan Ride for the Roses

'Regelmatig moeten we van iemand afscheid nemen'

Door Freddy Klooté

GRAVE - De Ride for the Roses is hét fietsevenement voor jong en oud. Met één gemeenschappelijk doel: een versnelling in kankeronderzoek teweegbrengen. Of je nu 10 kilometer fietst op de stadsfiets met je kinderen, of 100 kilometer aflegt op de racefiets in het grootste peloton van Nederland, iedereen kan meedoen. Samen, op weg naar een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Al drie keer eerder waren fietsers van SLAK (Samen Lekker Aankomen) van de partij in deze grootste fietstocht in Nederland. Het doel is helder: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het KWF om het onderzoek naar die vreselijke ziekte kanker, die zovelen treft, te versnellen.

Henk Nuijen van SLAK staat ook voor zijn vierde deelname: “Dit jaar wordt de fietstocht in Goes gehouden. Op dit moment zijn er al 5300 inschrijvingen en staat de teller van de donaties op een half miljoen euro. Maar dat gaat nog veel meer worden”. Henk en zijn vrienden van de wielerclub gaan, naast het plezier van het fietsen en de nazit, ook vol voor “de ander”. “Regelmatig moeten we van iemand afscheid nemen. Familie, vrienden en kennissen krijgen met kanker te maken. Met de strijd ertegen en met het verlies. Daarom staan acht van onze leden op 15 september aan de start: Peter Veekens, Matt Danner, René van der Venne, Chris van Eerdt, Freek Verstege, Bart van Etteger, Arno Lubbers en ikzelf. We gaan voor de 100 kilometer. We zijn dan niet van de allerbesten, maar we gaan ervoor”.

SLAK
Uit de naam van de club blijkt al dat het niet zozeer om hard fietsen gaat. Elke zondagochtend gaan ze op weg: “Dan kunnen we op zaterdagavond toch nog van ons pilsje genieten”, lacht Henk. “Samen met Peter Veekens ben ik in 2011 met de club begonnen. Omdat er zich wat vet begon op te bouwen en we de naam van vet-eraan wat al te letterlijk begonnen nemen. We wilden daar wat aan gaan doen. De eerste avond dat we op pad gingen reden we van Grave naar Beers en terug. Toen we weer in ons clublokaal de Gouden Leeuw aankwamen waren we uitgeteld. Hijgend en puffend hingen we over een stoel, toen ook de “echte” mannen van hun ritje van een kilometertje of 75 binnenkwamen. Fris als een hoentje. Toen ze ons vroegen waarheen onze tocht had geleid, zei ik: “Oh.. eh.. richting Duitsland”. We jokten daarbij niet. Het gaf wel het verschil aan tussen de jongens die voor een prestatie gingen en de kerels die voor de lol de trappers ronddraaiden. Dat zorgde dat er een afsplitsing kwam. De hardrijders gingen verder als ZOEF (Zondagochtend eerst fietsen). Voor ons bleef er dus SLAK over”. Henk lacht. Hij is het type levensgenieter. Maar ook iemand met het hart op de juiste plaats.

Ride for the Roses
Henk: “Op 14 september gaan de fietsen op de auto’s en rijden we naar een camping bij Vrouwenpolder. De 15e september staan we fris en wel aan de start in Goes. Daar wordt traditiegetrouw eerst ‘The rose” gezongen. Patricia Foort zingt het. Misschien wel hét moment van de Ride for the Roses. Dit is al die keren dat we meedoen een kippenvelmoment geweest. Dan weet je waarvoor je dit doet. En dan gaan we met ruim 5000 mensen van start. Ieder met zijn eigen verhaal. De wegen zijn allemaal netjes afgezet. Motorrijders begeleiden ons op dit prachtige parcours dat onder meer over de Zeelandbrug gaat. Na de aankomst in Goes krijgt elke deelnemer een roos. Als herinnering”.

Henk is er even stil van. De renners van SLAK hebben inmiddels 600 euro bij elkaar gekregen. Hun doel is duizend euro. Wie hen wil helpen kan doneren via de website van Ride for the Roses. De site wijst u vervolgens de weg. De naam is SLAK Grave.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties