Grave

Projectkoor Heilig Landstichting zingt Allerzielenconcert in Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Na een gelegenheidsconcert in 2001 ontstond het idee om op projectbasis regelmatig een koor van amateurzangers samen te stellen dat concerten geeft rondom het thema 'gedenken en herdenken van dierbare overledenen'. Projectkoor Heilig Landstichting is inmiddels bijna onlosmakelijk verbonden met Allerzielen. Zaterdag 3 november treden meer dan negentig zangers op in Grave; om 20 uur in de Sint Elisabethkerk in Grave.

Onder de professionele en bezielende leiding van Sophia Brink weten de concerten ieder jaar velen te raken. Het verhalende programma en het bovengemiddelde muzikale niveau laten het publiek volop genieten. Dat is wat het koor wil en kan: het gedeelde verdriet uitzingen, met elkaar, voor elkaar. Zingend kun je zoveel meer zeggen en geven dan met woorden alleen.
In het project van dit jaar, Song of Gratitude, gaat het koor niet alleen op zoek naar troost en hoop, maar ervaren de leden al zingend dankbaarheid en respect voor al wat onze dierbare overledenen voor ons hebben betekend. Dankbaarheid voor hun liefde, zorg en warmte, hun hoop, rust en vertrouwen, hun wijsheid en inzicht. De koormuziek is zorgvuldig gekozen bij het allerzielenthema en is afkomstig uit zowel religieuze als wereldlijke tradities.

Het eerste concert is zaterdag 3 november om 15 uur in de Corneliuskerk in Beuningen. Later dag die, om 20 uur, wordt de Sint Elisabethkerk in Grave aangedaan. Zondag 4 november om 15 uur vormt de Cenakelkerk in Heilig Landstichting het decor voor een optreden. De deuren gaan telkens een half uur voor aanvang open. De toegang is gratis evenals het programmaboekje met daarin alle teksten met speciaal voor deze concerten geschreven vertalingen. Een vrijwllige bijdrage na afloop wordt bijzonder op prijs gesteld om de concerten vrij toegankelijk te houden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties