Grave

Onderzoek naar gezondheid en welbevinden van ouderen

Project 'Kwetsbaarheid de baas' van start in Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Vitaal oud worden willen we allemaal. Maar hoe doe je dat? In de gemeente Grave vindt een nieuw project plaats: Kwetsbaarheid de baas. Een willekeurig gekozen groep inwoners in de leeftijd van 65 tot 85 jaar krijgt een oproep voor een vitaliteitstest door een fysiotherapeut en een gesprek met een medewerker van het Sociaal Kernteam Grave of de GGD.

Het project is een initiatief van FYNE (fysiotherapeuten netwerk), GGD Hart voor Brabant en de gemeenten in het Land van Cuijk. Zij willen onderzoeken of het nuttig is om bij ouderen vanaf 65 jaar preventief te kijken naar hun gezondheidssituatie. Door eventuele problemen zo vroeg mogelijk te signaleren, kunnen ergere of bijkomende problemen mogelijk worden voorkomen. Het project wordt ondersteund door onder andere de lokale huisartsen, KBO, SGOG en de Zonnebloem.

Wat levert het op?
Door mee te doen met deze vitaliteitstest krijgen ouderen inzicht in hun persoonlijke gezondheidssituatie. Er wordt voor hen in kaart gebracht wat er goed gaat en wat minder goed. Ook krijgen zij tips en adviezen hoe zij hun gezondheid kunnen verbeteren. Indien nodig en als zij dit willen, worden deelnemers begeleid naar een gespecialiseerde hulpverlener. Meedoen kost niets en ouderen bepalen zelf of zij iets met de resultaten willen doen. Er wordt gezorgd voor een gezellige sfeer met een kopje koffie of thee. Ook is er voor elke deelnemer een presentje.
Tijdens het project is er alleen plaats voor de ouderen die een persoonlijke uitnodiging hebben gekregen. Hiervoor zijn 600 willekeurig gekozen ouderen uit de gemeente Grave geselecteerd. Mocht het project succesvol zijn, dan krijgt het mogelijk een vervolg voor meer ouderen, ook in de andere gemeenten in het Land van Cuijk. Het project start medio mei. De resultaten worden eind 2018 verwacht.

Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met mevrouw Caren van Donzel van GGD Hart voor Brabant via c.van.donzel@ggdhvb.nl of 088-3686115.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties