Grave

Programmeren en 3D-printen tijdens TechLab Expedities in bieb Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Vindt jouw kind het ook fantastisch om bezig te zijn met robots, programmeren, 3D-printen en andere technieken van de toekomst? Dan zijn de TechLab Expedities in de Bibliotheek echt iets voor hem of haar! Na het organiseren van de eerste succesvolle pop-up TechLabs in het voorjaar, gaat BiblioPlus dit najaar expedities verzorgen in onder meer Grave.

Tijdens de expedities leren kinderen alles over programmeren, 3D-printen, stopmotion en robots van een gekwalificeerde Technaut. Daarnaast gaat hij of zij ook zelf aan de slag. Bij de verschillende Expedities kunnen kinderen robots aansturen, meerdere programmeertalen gebruiken en zelf een stopmotion film regisseren. Ze leren hiermee vaardigheden die in de toekomst steeds belangrijker worden, zoals creatief en kritisch denken, probleemoplossend werken en het inzetten van computertaal. Daarnaast levert het veel plezier op om samen vernieuwende dingen te creëren.

Het TechLab is doordeweeks na school en gericht op kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Kijk op de www.biblioplus.nl/techlab voor meer informatie over de verschillende Expedities en om te zien wanneer deze bij jou in de buurt zijn. Op de site kun je ook je kind aanmelden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties