Grave

Herdenken en herinneren

Programma Cider White CP 2019

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Ter gelegenheid van 75 jaar Market Garden, waarmee de bevrijding van Nederland werd ingeluid, worden in de week van 14 tot en met 22 september ook in Grave diverse activiteiten ontplooid. Zo zullen re-enactors het leger van voor de oorlog uitbeelden, evenals het verzet, maar natuurlijk ook de bevrijding. Kortom een beeld van de gehele geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Het evenement vindt plaats rond de Kazematten en Gemaal van Sasse aan de Mars en Wijthdijk. Parkeren kan op het industrieterrein. Voor fietsers is er een onbewaakte fietsenstalling.

Maandag 9 september: Lezing Dorine Steenbergen, De Oversteek/verhalen van nabestaanden Market Garden
Vrijdag 13 september: Opbouw kampement. Kampement gesloten voor publiek
Zaterdag 14 september: 10-17 uur: kampement open voor publiek. Er zullen diverse displays te zien zijn die een beeld geven van een kampement in en vlak na de Tweede Wereldoorlog. 13 en 16 uur: Mock Battle bij Kazemat Noord. Er wordt in een gesimuleerde situatie een aanval ingezet op Kazemat Noord, die in handen is van de bezetter (re-enactors).)
Zondag 15 september: 10-17 uur: kampement open voor publiek. 13 en 16 uur: Mock Battle bij Kazemat Noord. Airborne Walking Event Grave, georganiseerd door Wandelvereniging DEW, www.dew-escharen.nl.   
Maandag 16 september: 10-17 uur: kampement open voor scholen en publiek. Scholen graag aanmelden via gkm@graafsmuseum.nl. Bussen parkeren op industrieterrein, fietsen in de fietsenstalling bij het monument.
Dinsdag 17 september: 10-17 uur: kampement open voor scholen en publiek. 

Veteranendag
Veteranen, jong en oud, worden op het kampement uitgenodigd. Er is een veteranenterras aanwezig. 18:30 uur: verzamelen voor herdenking bij het monument. 19 uur: herdenking bij het monument bij de John S. Thompsonbrug. Dit in het bijzijn van diverse binnenlandse en buitenlandse gasten. Na afloop gelegenheid tot bezoek kampement tot 21 uur.

Woensdag 18 september: 10-17 uur: kampement open voor scholen en publiek. 11 uur: rondrit door de stad met US-re-enactors met een stop op de Markt en bij Catharinahof.
Donderdag 19 september: 10-17 uur: kampement open voor scholen en publiek. 14.30 uur: Parachutespong in de nabijheid van het Marsstraatje (dropzone O) door RCPT Holland. 14-15 uur: link-up XXXth Army Corps nabij de brug.
Vrijdag 20 september: 10-17 uur: kampement open voor scholen en publiek.
20.30 uur: Manifestatie ‘Cider White CP’: een spectaculaire en indringende manifestatie vol symboliek, actie, muziek en licht in het Graafse centrum die wordt georganiseerd door betrokken Gravenaren. Met vanaf 19 uur een optreden van de Thompson Bridge Band. 
Zaterdag 21 september: 10-17 uur: kampement open voor publiek. 13 en 16 uur: Mock Battle bij Kazemat Noord. 
Zondag 22 september: 12-17 uur: kampement open voor publiek. Er zullen diverse displays te zien zijn die een beeld geven van een kampement in en vlak na de Tweede Wereldoorlog. 13 en 16 uur: Mock Battle bij Kazemat Noord. Maandag 23 september: Jobbe Wijnen, vondsten Generaal de Bonskazerne 6 oktober. Annet Schaap, Lampje (kinderlezing).

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties